Historiallisen museon uusi perusnäyttely, “Meren ja joen kaupunki” avautuu 11.1.2015 klo 11.

Kemin historiallisen museon uusi perusnäyttely avautuu kulttuurikeskuksessa sunnuntaina 11.1.2015. Näyttely esittelee laajalti Kemin ja lähialueiden historiaa esineiden, kuvien, videoiden ja äänien kautta. Näyttely esittelee myös meren ja joen vaikutusta alueen kulttuurin ja elinkeinojen sekä puuteollisuuden muotoutumiseen. Näyttelyn esihistoriallinen osa kertoo elämästä tuhansia tai satoja vuosia sitten aina kaupungin perustamiseen saakka. Puu- ja paperiteollisuutta esitellään niin työläisasumisen kuin tehtaiden ja sahojen kautta aina 1800-luvulta nykypäivään. Näyttelyn eri “kaduilla” voi tutustua mm. poliisilaitokseen, 1950-1960-luvun kampaamoon tai väri- ja tapettikauppaan sekä palveluelinkeinoihin ja kemiläisiin henkilöihin. Lapin sota ja Kemin taistelut kertovat sodan kosketuksesta kemiläisiin. Kemijoki esitellään sekä kulkuväylänä että uitto- ja kalastusjokena. Mereen ja merenkulun historiaan voi tutustua satama-osiossa.

Perusnäyttely on pysyvä näyttely, jonka eri osioita ja teemoja muunnellaan tarpeen mukaan. Näyttelytilassa on myös vaihtuvien näyttelyiden galleria, jonka ensimmäisenä taiteilijana aloittaa perusnäyttelyn arkkitehtuurista vastaava Kalle Nurminen.

Perusnäyttely on avoinna ti-to 11-17, pe 11-19, la-su 11-15.

Näyttelyyn voi tutustua jo etukäteen kulttuurikeskuksen tapahtumapäivänä lauantaina 10.1. klo 9 – 15.

Posted in Yleinen.