Yhteisvastuukonsertit Kemissä

Suurella sydämellä” – yhteisvastuukonsertit 23.4-26.4.2015

2015 autetaan vapaaehtoistoimintaa Suomessa ja lapsia kouluun Haitissa. Kemin kaupungin nuorisotyö ja Kemin seurakunta järjestävät yhteistyössä tukijoidensa kanssa konsertteja Kemin ruokaravintoloihin sekä Syväkankaan koulun auditorioon Jopen saliin. Teemana on yhteisvastuun hengessä tehtävä hyväntekeväisyystyö ja jota onkin lähtenyt toteuttamaan hieno ryhmä ihmisiä. Kun keskeisin osa esiintyjistä on nuoria ja niin ideana onkin yhdistää monia osa-alueita, tarjoten myös nuorille hienon mahdollisuuden esiintymiseen ja sitä kautta yhteisen hyvän tekemiseen ja avun jakamiseen.
Yhteisvastuukampanjan paikallisena kohteena on ruoka-avun toimittamiseen osallistuvien vapaaehtoisten tukeminen.
Seuraavassa vapaaehtoisena toimiva Tytti Kumpulainen kertoo taustoja:
Ruoka-avun toiminta aloitettiin Kemissä huhtikuussa 2014 SPR:n Lapin piirin, MLL:n Kemin yhdistyksen ja Kemin seurakunnan voimin. 2015 mukaan on tullut myös Kemin helluntaiseurakunta. Vapaaehtoisia on toiminnassa yhteensä noin 50. Ylijäämäruokaa lahjoittavat lähes kaikki Kemin ja Keminmaan kaupat. Toisinaan lahjoituksena saadaan myös vaatteita ja muita tuotteita.Ruoka-apua voivat saada vähävaraiset kemiläiset ja keminmaalaiset taloudet. Jonossa on lähes 500 taloutta, joista noin 1/3 lapsiperheitä. Yleisimpiä syitä avun tarpeeseen ovat työttömyys ja erilaiset pienet eläkkeet. Muita syitä mm. yksinhuoltajuus, sairaudet, velat, kotihoidontuki ja lapsen opinnot. Jako on maanantaisin, jolloin noin 90-100 taloutta saa ruokakassin. Ilmoitamme vuorossa oleville tekstiviestillä, että he voivat tulla noutamaan kassin. Jonoon voi ilmoittautua puhelinpäivystyksen kautta parittoman viikon to ja pe klo 9-11 numeroon 040 744 0948.”
Suurella sydämellä -yhteisvastuukonsertit kiertävät seuraavasti:
23.4. klo 11.30-12.15 Ravintola Puistopaviljonki, esiintyy Suurella sydämellä Houseband
klo 13.00-13.30 Panorama Cafe, esiintyy Suurella sydämellä Houseband
24.4.klo 11.30-12.15 Cafe Bar Ankkuri, esiintyy Suurella sydämellä Houseband
26.4. klo16.00-18.00 Syväkankaan koulu- Jopen Sali-, liput 5 euroa
Suurella sydämellä Houseband, Runnin Free sekä Flyin`Blind feat. Jouko Kantola
– Väliajalla kanttiini –
Posted in Yleinen.