Kirjasto kiinni 22.5.-4.6.

Kemin kaupunginkirjasto liittyy Lapin kirjasto -kimppaan ja samalla kirjastojärjestelmä vaihtuu 5.6.2017. Kirjastossa otetaan käyttöön Koha-kirjastojärjestelmä, joka on avoimen lähdekoodin järjestelmä, jonka kehittämisestä ja ylläpidosta vastaavat kirjastot itse.

Kirjasto on muutosten vuoksi kiinni ajalla 22.5.-4.6.2017.  Tänä aikana myöskään verkkokirjasto ei ole käytettävissä eikä palautuksia oteta vastaan. Kirjaston lehtisali pidetään auki, jotta asiakkaat pääsevät lukemaan päivittäin lehtiä ja käyttämään asiakastietokoneita.

Aineiston laina-aikaa on pidennetty siten, ettei kiinnioloajalle tule eräpäiviä. Seuraava eräpäivä on 28.6.2017. Asiakkaat voivat tauon ajaksi lainata etukäteen riittävästi luettavaa, kuunneltavaa ja katseltavaa tarvitsematta pelätä laina-ajan umpeutumista. Kannattaa myös huomioida että e-kirjat ja muu e-aineisto ovat käytettävissä myös kiinnioloajan.

Lapin kirjastoon kuuluvat jo Enontekiön, Inarin, Kemijärven, Kittilän, Kolarin, Muonion, Pelkosenniemen, Pellon, Rovaniemen, Sallan , Savukosken, Sodankylän, Tornion, Utsjoen ja Ylitornion kirjastot. Samaan joukkoon littyvät vuoden 2017 aikana Kemin lisäksi myös Keminmaan, Posion, Ranuan, Simon ja Tervolan kirjastot.

Järjestelmän vaihdos ja muut muutokset eivät edellytä asikkailta mitään toimenpiteitä. Vanha kirjastokortti ja tunnusluku toimivat myös uudessa kirjastojärjestelmässä.

Posted in Kirjasto, Yleinen.