Kemin kirjasto liittyi Lapin kirjastoon

Lainojen uusiminen tai varaaminen ei onnistu rajoitteen vuoksi?
Kemin kirjasto liittyi Lapin kirjastoon 5.6. ja samalla yhteisjärjestelmään siirtyivät myös Kemin asiakkaat. Lapin kirjastossa asiakkaalla voi olla vain yksi kirjastokortti käytössään. Tämän vuoksi asiakastietoihin on lisätty rajoitus, mikäli asiakkaalta löytyy kortti sekä Lapin kirjastoon että Kemin kirjastoon.

Voit valita kumpaa kirjastokorttia haluat käyttää. Poistettavalta kortilta on palautettava siellä oleva aineisto sekä maksettava mahdolliset maksut. Muutos on tehtävä kirjastossa.
Mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat jatkaa korteillasi olevien lainojen laina-aikaa, ota yhteyttä kohalappi@rovaniemi.fi.

Lapin kirjastot ovat siirtyneet käyttämään Koha-kirjastojärjestelmää

Koha on avoimen lähdekoodin järjestelmä, jonka kehittämisestä ja ylläpidosta vastaavat kirjastot itse. Koha-kirjastojärjestelmä on käytössä mm. Joensuun, Kouvolan, Mikkelin ja Oulun seuduilla.

Vuoden 2017 aikana Lapin kirjastoon liittyvät nykyisten 15 kunnan lisäksi Keminmaa, Posio, Ranua, Simo ja Tervola.

Vinkkejä verkkokirjaston käyttöön

Verkkokirjastosta löydät edelleen aineistoesittelyjä, kirjastojen yhteystiedot sekä kirjastonkäytön ohjeita.

Voit hakea aineistoja sivujen oikeasta palkista löytyvällä tiedonhaulla.

Omiin yhteys-, laina- ja varaustietoihisi pääset siirtymään oikeanpuoleisesta Tiedonhaku, lainat ja varaukset –valikosta. Verkkokirjaston tiedonhaku sekä omien tietojen katselu avautuvat uudelle selaimen välilehdelle.

Huomioithan, että uusi järjestelmä lähettää asiakkaalle vain kerran ennakkomuistutuksen lähestyvästä eräpäivästä. Lisäksi järjestelmä lähettää muistutuksen lainojen varsinaisena erääntymispäivänä.

Kirjautuminen verkkokirjastoon vain kirjastokortilla

Verkkokirjastoon on mahdollista kirjautua vain kirjastokortin numerolla ja kirjastosta saatavalla nelinumeroisella salanumerolla.
Aiemmin mahdollisesti käytössä olleet käyttäjätunnukset (nimet, sähköpostiosoitteet yms.) eivät toimi kirjautumisessa.

Esittelyt ja listat verkkokirjastossa

Aiemmin verkkokirjastosta löytyneet uutuuslistat ja aineistoesittelyt löydät nyt verkkokirjaston listoilta. Listat löytyvät verkkokirjaston yläpalkin alasvetovalikosta.

Posted in Kirjasto, Yleinen.