Kemissä liputetaan 10.7. Helene Schjerfbeckin ja Suomen kuvataiteen kunniaksi

Sisäministeriö suosittelee liputtamaan heinäkuun 10. päivä maalari Helene Schjerfbeckin ja Suomen kuvataiteen kunniaksi. Liputuspäivää ovat ehdottaneet Akvarellitaiteen yhdistys ja Schjerfbeck-sällskapet i Ekenäs -seura. Ne muistuttavat, että yhdelläkään suomalaisella kuvataiteilijalla ei ole vielä nimettyä liputuspäivää.

Heinäkuun 10. päivä valikoitui liputuspäiväksi, koska se on Suomen kansainvälisesti arvostetuimman ja tunnetuimman kuvataiteilijan Helene Schjerfbeckin (1862-1946) syntymäpäivä. Päivämäärällä halutaan myös nostaa naisten näkymistä kulttuurin alalla, lisätä kansalaisaktiivisuutta ja tuoda kuvataiteelle lisää näkyvyyttä ja tunnustusta.

Kemissä liputetaan kuvataiteen ja Helene Schjerfbeckin kunniaksi Kulttuurikeskuksen edessä. Taiteilijan tunnetuin teos Toipilas on esillä taidemuseossa vielä sunnuntaihin 16.7. saakka. Museo on avoinna ti-pe 11-17, la-su 11-15.

Posted in Yleinen.