Eero Lampisen muraali Kemiin

Palkittu kuvittaja maalaa Kemiin jättikokoisen muraalin

Helsinkiläinen huippukuvittaja Eero Lampinen maalaa syyskuussa muraalin vanhan kuusikerroksisen koulurakennuksen päätyseinään, osoitteeseen Meripuistonkatu 28. Teos on osa UPEA17-kaupunkitaidefestivaalia, jota järjestää Upeart-yhdistys.

Lampisen (s.1988) teoksissa mytologia ja kansanperinne sulautuvat nykypäivään. Hänen töissään todellisuuden ja fantasian raja on häilyvä – Lampinen kuvaa melankolisia hahmoja arjen maagisissa rinnakkaistodellisuuksissa.

Kuvittajan raikkaissa teoksissa pastellisävyt ja pop-kulttuurin kuvasto sekoittuvat synkkiin aiheisiin. Sarjakuvista ja vanhoista lastenkirjoista inspiroituvan Lampisen unenomaisessa tyylissä on vivahteita myös japanilaisesta mangasta.

Lampisen kuvituksia on palkittu muun muassa Mikkelin kuvitustriennalessa ja Grafian Vuoden Huiput -kilpailussa. Hänen teoksiaan on myös nostettu esiin lukuisissa arvostetuissa taidejulkaisuissa ympäri maailmaa.

UPEA-festivaali jättää jälkensä Kemiin jo toista kertaa, sillä taiteilija Wild Drawing eli WD toteutti viime vuonna julkisivumuraalin kaupungin keskustaan.

Tänä vuonna festivaali tuo yli 20 pysyvää muraaliteosta sekä muuta kaupunkitaidetta ja tapahtumia 14 suomalaiskaupunkiin. UPEA17-kaupunkitaidefestivaalin tapahtuma-aika on 1.–24.9.2017.

Lisätietoa Eero Lampisesta:

Nettisivu: eerolampinen.com

Instagram: instagram.com/eerolampinen

Posted in Yleinen.