Kemin Kiikelin lähimetsä ulkoiluun ja virkistykseen

Kiikelin lähimetsä

Kemin Kiikelin lähimetsään on tehty viimeisen vuoden aikana muutoksia, joista hyötyvät kasvit, eläimet ja ihmiset. Näkyvimpänä on kuuden metrin korkeuteen kohoava näköalatorni, josta urbaani kaupunkiympäristö näyttäytyy uudessa valossa. Kiikelin näköalatornin avajaisia vietettiin keskiviikkona 4.10.2017 yhdessä paikallisten ulkoilijoiden ja Kiikelin kehittäjien kanssa.

Kiikelin ulkoilualue sijaitsee Metsä Groupin mailla. Kemin tehtaiden johtaja Ari-Pekka Vanamon mukaan hankkeessa on hienoa olla mukana. Kiikeli on pieni metsätalouteen liittyvä vastuullinen hanke, joka kuvastaa yhtiön arvoja. Tilaisuuden muut puhujat kiittelivät kolmannen sektorin suurta vapaaehtoistyön osuutta kehittämisessä, jotka käyttivät Kiikelin kunnostukseen aikaa noin 500 työtuntia.

Kiikeli – merellinen lähimetsä -investointihanke rahoitettiin osin Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014-2020 yleishyödyllisenä investointihankkeena. Hanke toteuttaa Peräpohjolan Leaderin strategiaa Toimelias ja yritteliäs Peräpohjola 2014-2020 ja sen painopistettä Hyvinvoiva ympäristö ja asukkaat.

Mukana Kemin kaupungin hallinnoimassa ja koordinoimassa hankkeessa ovat Metsä Groupin lisäksi Kemi-Tornion lintuharrastajat Xenus ry, Hiilimön Erästäjät ry ja Kemin Seudun Luonnonsuojeluyhdistys ry.

Kiikeli toimii myös koululaisten oppimisympäristönä. Tavoitteena on, että oppimisympäristöön liittyvät QR-koodilliset kyltit ovat paikallaan lokakuun loppuun mennessä.

Kiikelin nettisivustolle on koottu elämänmakuisia paikallisten asukkaiden tarinoita, alueen historia, nykypäivää sekä oppimisen näkökulmasta tietoa linnuista ja muusta luonnosta sekä säästä ja maankohoamisesta. Tutustu sivuihin tästä ja anna palautetta tästä.

 

Linkki Lapin Kansan uutiseen 6.10.2017.

Posted in Yleinen.