Kemin kaupunki tutkii muuttoliikettä laajalla postikyselyllä

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Kemi-Tornio-seudulta muutti pois tammi-syyskuussa 2017 yhteensä 480 henkeä enemmän kuin seudulle muutti. Luku sisältää kuntien välisen muuttoliikkeen ja maahan-/maastamuuton. Muuttotappiosta kärsitään myös Kemissä.

Kemin kaupungin kehittämispalveluissa seurataan väestötilastoja kuukausittain ja analysoidaan muuttoliikettä Tilastokeskuksen tilastojen pohjalta. Seuraavaksi tehdään laaja postikysely, jonka avulla selvitetään Kemi-Tornio-seudun muuttoliikkeen syitä ja erityisesti Kemin veto- ja työntövoimatekijöitä. Kysely on suunnattu viimeisen vuoden aikana (1.10.2016–30.9.2017) Kemistä poismuuttaneille sekä Kemi-Tornio-seudun kuntiin muuttaneille henkilöille. Postikyselyn saavat kaikki 15 vuotta täyttäneet kuntarajan ylittäneet muuttajat, joilla ei ole turvakieltoa tai suoramarkkinointikieltoa. Osoitelähde on Väestörekisterikeskuksen väestötietojärjestelmä. Tutkimustuloksia käytetään Kemin kaupungin kehittämisessä.

Kyselylomakkeiden postitus on aloitettu. Kyselylomakkeen saavien toivotaan vastaavan kyselyyn, sillä jokainen vastaus on tutkimuksen onnistumisen kannalta tärkeä. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kaksi kappaletta lahjakortteja, jotka oikeuttavat kahden hengen yöpymiseen Seaside Glass Villas merenrantahuvilassa LumiLinna-alueella, Kemin Mansikkanokalla kesällä 2018. Lisäksi arvotaan kahden hengen illallinen Ravintola Merihovissa/Cafe & Bar Ankkurissa. Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti ja tilastollisina kokonaisuuksina siten, että yksittäisen vastaajan tietoja ei voi raportoinnissa tunnistaa. Kyselylomakkeen voi palauttaa vastauskuoressa tai täyttää sähköisesti saatekirjeen ohjeen mukaisesti. Vastausaikaa on marraskuun loppuun saakka.

Tiedote pdf-tiedostona

Lisätietoja:
Riikka Leinonen, suunnittelija/tutkija
Kemin kaupunki, Kehittämispalvelut
riikka.leinonen@kemi.fi
puh. 040 6748563

Posted in Yleinen.