Suomi 100-vuotta juhlallisuudet Kemissä

Kemin kaupungissa on juhlittu Suomi 100 -vuotta -teemalla pitkin vuotta. Vuosi 2017 käynnistyi 31.12.2016 Meripuiston laululavalla järjestetyllä konsertilla ja sisäsataman ilotulituksella. Keväällä kemiläiset päiväkoti-ikäiset ja alakoululaistet pääsivät tutustumaan Lumilinnaan. Heinäkuussa Easy Living -tapahtuman yhteydessä Kemin kaupunki tarjosi kaupunkilaisilleTäikön torilla kakkukahvit satavuotiaan Suomen kunniaksi. Jääkäriprikaatin sotilasvala- ja vakuutustilaisuus järjestettiin 12.8.2017 Kemissä Sauvosaaren urheilupuistossa, jonka jälkeen Lapin sotilassoittokunta konsertoi Meripuiston laululavalla. Elokuun lopussa venetsialaisten yhteydessä järjestettiin Kemin kaupunginorkesterin Kesärikonsertti teemalla “Sata päivää sataan”, jossa solistina oli kemiläislähtöinen Heidi Kyrö.

Kemiläisiä lapsia Suomen lasten itsenäisyysjuhlassa
Valtakunnallinen Suomen lasten itsenäisyysjuhla järjestetään Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi itsenäisyyspäivän aattona 5.12.2017 Säätytalossa Helsingissä. Yli 600 lasta, kaksi jokaisesta Suomen kunnasta, on kutsuttu juhlimaan ja onnittelemaan satavuotiasta. Pääministeri kättelee kymmenvuotiaat tulevaisuuden rakentajat. Juhlan järjestävät Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Lapsiasiavaltuutettu ja valtioneuvoston kanslian Suomi 100 -organisaatio. Juhlaan lähtee myös kaksi kemiläistä lasta opettajan saattelemana.

Kemin koulujen yhteinen itsenäisyysjuhla Suomi 100
Kemin koulujen oppilaat ja henkilökunta juhlivat yhdessä Kemin Tervahallilla Suomen satavuotissyntymäpäiviä. Tiistaina, itsenäisyyspäivän aattoaamuna 5.12.2017, alkaen kello 9.15, kokoontuvat 1-6 luokkien 1330 oppilasta ja kello 12.15 yläkoulujen 7-9 luokkien oppilaat juhlaan. Juhlan juhlatoimikunta on kokoontunut pitkin syksyä ja kouluilla on valmistauduttu juhlaan monella tavalla. Koulut ovat mm. tehneet jokainen Suomen lipun, joka koostuu jokaisen koulun oppilaan kädenjäljestä. Jokainen koulu on myös valmistanut juhlaan oman tervehdyksensä, eli ohjelmanumeron. Sekä ala- että yläkoulujen juhlassa soittaa Meri-Lapin musiikkiopiston kanteleryhmä. Alakoulujen ohjelmistossa on myös oppilaiden äänestämä yhteislaulu, joka on Sata Salamaa.

Alakoulujen juhlapuheen, tervehdyksen kaupungin puolesta juhlaan tuo kaupunginvaltuutettu, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Teija Jestilä. Yläkoulujen juhlapuhuja on pitkän uran luokanopettajana ja kirjailijana tehnyt Siiri Magga-Miettunen. Juhlat ovat vain oppilaille ja koulujen henkilökunnalle tilan rajallisuuden vuoksi. Juhla taltioidaan.

Itsenäisyyspäivän etkot kirjastossa ja museoissa 5.12.2017 klo 10.00 alkaen
Kemin kirjastossa ja Kemin museoissa juhlistetaan Suomen 100-vuotispäivää iloisten etkojen merkeissä. Luvassa on mm. yhteislaulua, opastuksia taidemusessa ja historiallisessa museossa sekä lapsille piparkakkujen koristelua. Kirjastossa palkitaan vuoden kirjastonkäyttäjä. Tervetuloa juhlimaan ja kahvittelemaan! Kirjasto ja museot ovat avoinna klo 10-15. Lisätietoja: http://www.kemi.fi/tapahtuma/itsenaisyyspaivan-etkot-kirjastossa-ja-museoissa/

Itsenäisyyspäivän sinivalkoiset valot koko joulukuun ajan
Keskeisiä kohteita valaistaan sinivalkoisin valoin kaikkialla Suomessa; Kemissä kaupungintalo valaistaan koko joulukuun ajan.

Itsenäisyyspäivän 6.12.2017 juhlallisuudet Kemissä
Aamupäivän juhlallisuudet:
Kunniakäynti Peurasaaren hautausmaalla klo 9.15
Jumalanpalvelus Kemin kirkossa klo 10.00
Kunniakäynti sankarihaudoilla klo 11.15
Seurakuntakeskuksesta järjestetään linja-autokuljetus klo 12.30 kulttuurikeskukseen.
Itsenäisyysjuhla klo 13.00 Kemin kulttuurikeskuksen teatterisalissa, (ovet aukeaa klo 12.30)
osoite: Marina Takalon katu 3, Kemi.
Juhlan ohjelmasta vastaa Ammattiopisto Lappia.
Juhlaohjelma kestää noin tunnin, jonka jälkeen tarjotaan juhlakahvit teatteriravintolassa.
Suuret kunniamerkit
Lisätietoja: http://www.kemi.fi/tapahtuma/itsenaisyysjuhlallisuudet-6-12-2017-kemissa/

Lasten itsenäisyyspäivän juhla 6.12.2017 klo 10.00 – 12.00
Lasten kulttuurikeskuksessa Sauvotalolla (Valtakatu 22) Juhlaan ovat tervetulleita kaikki avoimen taidetoiminnan entiset ja nykyiset asiakkaat.
Lisätietoja: http://www.kemi.fi/tapahtuma/lasten-itsenaisyyspaivan-juhla-6-12-klo-10-12/

Nuorten itsenäisyyspäivän juhla 6.12.2017 klo 18.00 alkaen
Kemin kaupungin nuorisotyö järjestää itsenäisyyspäivän vastaanoton ja juhlat Sauvotalolla 6.12. klo 18-24. Tapahtumassa musiikkia,kilpailuja ja tietenkin hyvät tarjoilut. Edellytämme vierailta hyviä käytöstapoja ja siistiä pukeutumista. Tervetuloa! Lisätietoja: http://www.kemi.fi/tapahtuma/nuorten-itsenaisyyspaivan-juhlat/

Kemikammarin Suomi 100 – itsenäisyysjuhlat 8.12.2017 klo 11.30-14.30
11.30 Juhlan avaus, Kemin kuninkaalliset
11.45 Jorma Eton runo Suomalainen, trio Kemikammari
12.00 Laulua, duo Esko ja Heikki
Kahvitarjoilu
13.30 Remolo-orkesteri
14.15 Yhteislaulu
Lisätiedot: http://www.kemi.fi/ajankohtaista/2017/11/21/kemikammarin-suomi-100-itsenaisyysjuhlat-8-12-2017-klo-11-30/

Lisää tapahtumia Kemin kaupungin tapahtumakalenterista: http://www.kemi.fi/tapahtumakalenteri/

KEMIN KAUPUNGINKANSLIA

Kansliajohtaja                                           Jukka Vilén

Posted in Yleinen.