Kemin kulttuuripalvelut hyviä lukuja vuonna 2017

Kulttuuripalveluissa mukavia lukuja vuonna 2017

Kemin kulttuurikeskukseen piipahdettiin talon 40-vuotisjuhlavuonna laskureiden mukaan yhteensä 314 878 kertaa. Avoinna talo oli vierailijoille yhteensä 3888 tuntia. Kokous- ja auditoriotiloissa käyttömestarit mahdollistivat 586 tilaisuutta ja tapahtumaa.

Kemin kaupunginkirjasto oli talon suurin vetonaula 209 942 vierailullaan. Käyntejä kirjastossa oli 1038 enemmän kuin edellisvuonna. Kirjoja lainattiin ahkerasti noin 293 000 kappaletta, mikä on noin 13 lainaa /asukas. Kirjasto satsasi huimasti asukkaiden hyvinvointiin liki tuplaamalla tapahtumien määrän, mitä oli yhteensä 254. Tapahtumia järjestettiin 109 enemmän kuin edellisvuonna. Kirjavinkkauksia, kirjastoesittelyjä ja koulutuksia kirjasto teki yhteensä 188, joihin osallistui 1645 kuulijaa ja oppijaa. Kirjaston aukioloa lisättiin vuoden aikana 4 tuntia viikossa, kun ovet avataan maanantaista torstaihin jo kello 9. Vuoden 2018 alusta alkaen aukioloaika jatkui sunnuntaisin vielä yhdellä tunnilla lisää!

Kemin kaupungin museot kasvattivat kävijämääräänsä edellisvuoteen verrattuna 6637:llä, kun museokävijöitä oli yhteensä 23 967. Taidemuseon 70-vuotisjuhlavuonna kävijämäärät nousivat 4079 asiakkaalla, Historiallisen museon 2052 asiakkaalla. Savupirtin ja Kemin työläismuseon ja Suomen kähertäjämuseon kävijämäärät lisääntyivät 506 museokäynnillä. Museokauppaa uudistettiin ja siitä kehittyi laadukas lahjapuoti shoppailijoille. Siellä voi nykyään maksaa kortilla ja kannattaa kysyä Kemi-kortti tarjouksista.

Museoissa odotetaan vuodesta 2018 ennätysvilkasta museokäyntien suhteen. Kaupungin museot ovat luopuneet pääsymaksuista ja keskittyvät runsaiden tapahtumien ja oheisohjelmien tarjoamiseen. Uudessa näyttelykalenterissa on runsaasti koko perhettä kiinnostavia näyttelyitä. Museoiden avoinnaoloa on lisäksi pidennetty kahdeksalla tunnilla viikossa asiakkaiden toiveiden mukaisiksi. Nyt voit vierailla museossa ti-pe klo 11-19 ja la-su klo 10-15.

Kemin Lastenkulttuurikeskuksessa järjestettiin 198 tilaisuutta, mikä on 51 tapahtumaa edellisvuotta enemmän. Asiakkaita oli lasten rakastamassa Lastenkulttuurikeskuksessa vuonna 2017 yhteensä 7851.

Kemin kaupunginteatterissa katsojaluvut paranivat 70-vuotisjuhlavuonna edellisvuodesta lähes 4 000 katsojalla, kun vuonna 2017 teatterivieraita oli 20 405. Esityksiä oli kiertue-esitykset mukaan luettuna yhteensä 205 kappaletta.

Meri-Lapin musiikkiopiston (Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola, Tornio) 50-vuotisjuhlavuonna kemiläisten opiskelijoiden ja musiikkiopiston järjestämän opetuksen kokonaisviikkotuntimäärä kasvoi edellisvuoteen verrattuna. Kemiin lisättiin syksyllä 2017 viisi uutta varhaisiän musiikkikasvatuksen ryhmää, joiden toiminta tapahtuu Kemin kulttuurikeskuksessa. Meri-Lapin musiikkiopistossa pidettiin noin 60 oppilaskonserttia, joihin lukeutui vaikuttava juhlakonserttikiertue, jossa soittivat lähes kaikki musiikkiopiston oppilaat.

Kemin kaupunginorkesterin konsertteja kuultiin 21 kappaletta sisältäen vierailut ja yhteistyökonsertit. Kuulijoita konsertteihin kokoontui 5660.
Meri-Lapin Jousikvartetti  kiersi ahkerasti mm. laitoksia, kouluja ja päiväkoteja ja esiintyi yhteensä 51 kertaa. Konsertit keräsivät yhteensä 2774 kuulijaa. Jousikvartetti konsertoi menneenä vuonna myös Luulajassa ja Unkarin Székesféhervárissa.

Kivalo-opistossa (Kemi, Keminmaa, Simo, Tervola) on ollut myös vipinää. Opetusta annettiin vuonna 2017 yhteensä noin 26 400 tuntia. Edellisvuoteen verrattuna opetusta toteutettiin reilut 1400 tuntia enemmän. Kokonaistuntimäärästä Kemin opetuspisteen osuus oli noin 10600 tuntia, josta yksistään Kemin kulttuurikeskuksessa toteutettiin melkein 7600 tuntia. Eri kursseille osallistui opiskelijoita yhteensä 12 925, josta Kemin osuus oli 6567. Koko opiston opiskelijamäärä kasvoi edellisestä vuodesta 994 henkilöllä. Kursseja toteutui 80 enemmän kuin vuonna 2016, yhteensä 973 kurssia.

Vuonna 2018 Kemin kaupungin kulttuuripalvelut toivovat jälleen vilkasta kulttuurivuotta. Yhdessä järjestetään mm. suosittu Kemin Taiteiden Yö lauantaina 27.10. Tapahtumailmoittamista parannetaan tammikuusta alkaen yhteisellä viikottaisella lehtimainoksella. Kattavat tiedot tapahtumista löytyvät jatkossakin kaupungin tapahtumakalenterista osoitteesta www.kemi.fi/tapahtumakalenteri.

 

Posted in Yleinen.