Valtakadun vesijohto korjattu – lähikiinteistöissä vesi keitettävä

Valtakadulla välillä Hahtisaarenkatu – Pohjoisrantakatu perjantaina iltapäivällä 23.2. havaittu runkovesijohtovuoto on saatu korjattua sunnuntaina 25.2. klo 18.00 ja vedenjakelu toimii alueella normaalisti. Vuodonkorjaustöistä johtuvana varotoimenpiteenä veden saastumisen varalta on juomavesi keitettävä Valtakadun kiinteistöissä 3, 5, 6, 7 ja 9. Kaikki ruoka- ja juomavesi on keitettävä vähintään viiden minuutin ajan. Vesi on tämän jälkeen myös jäähdytettynä käyttökelpoista.

Keittämätöntä vettä voi käyttää peseytymiseen normaalisti. Jos vedessä on poikkeavaa värjäytymistä tai sakkaa, vettä tulee juoksuttaa kunnes se on kirkasta. Myös astiat voi pestä käsittelemättömällä vedellä, mutta ne on tämän jälkeen kuivattava huolellisesti.

Vesijohtoverkostosta välillä Hahtisaarenkatu – Pohjoisrantakatu otetaan vesinäytteet maanantaina 26.2. Näytteiden tulokset valmistuvat tiistaina 27.2. iltapäivällä. Lisätiedotusta asiasta annetaan tuolloin tekstiviesteillä ja Kemin Energia ja Vesi Oy:n  www-sivuilla.

Posted in Yleinen.