Kemin Kesäyrittäjyys -kurssi nuorille

Tervehdys kemiläinen nuori!

Kemin kaupunki, Lapin ammattikorkeakoulu ja Ammattiopisto Lappia järjestävät yhteistyössä Kemin Kesäyrittäjyys -kurssin tulevana suvena, jonka kautta sinulla on mahdollisuus työllistää itse itsesi kesäyrittäjänä, tienaten kesätienestit oman yrityksen kautta ja kerryttäen samalla nykyisiä sekä tulevia opintojasi! Kurssille otetaan mukaan 10 kemiläistä toisen asteen opiskelijaa, joista jokainen saa Kemin kaupungilta kesätyösetelin “starttirahaksi” yritystoiminnan alkuinvestointeja (esim. työkalut, materiaalit, alkuvarasto, koneet ja laitteet yms.) varten. Lisäksi muutakin tukea, esim. liiketilojen kanssa, voi olla saatavilla kaupungilta.

Kurssi koostuu starttiosuudesta sekä 8 viikkoa kestävästä käytännön jaksosta. Starttiosuus järjestetään Kemissä kesäkuun ensimmäisellä viikolla ja sen tarkempi aikataulu suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa. Starttiosuuden tarkoituksena on antaa liiketoimintaosaamisen perusteet osallistujille tietoiskujen ja yrittäjävieraiden kautta. Lisäksi kesäyrittäjien liikeideat hiotaan silloin huippuunsa ohjaajan opastuksella.

8 viikkoa kestävä käytännön jakso on nimensä veroinen, eli puhdasta käytännön yritystoimintaa sisältävä jakso, jolloin osallistujat painavat duunia yrityksensä eteen. Kurssin ohjaaja on tänä aikana koko ajan tavoitettavissa ja auttaa mahdollisissa pulmatilanteissa. Varsinaisia luentoja tämä käytännön jakso ei sisällä.

Kurssin kautta sinulla on siis mahdollisuus tienata omat kesätienestisi oman yrityksesi kautta turvallisessa ympäristössä, jossa apu on koko ajan saatavilla. Yrittää voi joko yksi, parin kanssa tai vaikka isommassakin porukassa! Lisäksi kurssin suorittamisesta saat opintosuorituksia oppilaitokseltasi (ammattiopisto tai lukio) sekä 5 ammattikorkeakoulun opintopistettä, jotka ovat tulevaisuuttasi varten hyväksiluettavissa korkeakouluopinnoissa (AMK tai Yliopisto).

Lisätietoja kurssista antaa projektisuunnittelija Juhamatti Konttaniemi, puh. +358 40 6526 155.

Ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköpostitse (juhamatti.konttaniemi@lapinamk.fi) nimesi ja yhteystietosi Juhamatille perjantaihin 25.5.2018 mennessä. Tervetuloa kurssille!

Posted in Yleinen and tagged , , , , , .