Puurakentaminen ja kiertotalous puheenaiheena tänään Kemin kulttuurikeskuksessa

Puurakentaminen sekä bio- ja kiertotalous ovat keskustelun aiheena tänään ja huomenna  Kemin kulttuurikeskuksessa.

Kemin kaupungin, Sitran ja Ympäristöministeriön kanssa yhteistyössä järjestämä kansainvälinen foorumi läpi leikkaa puurakentamisen ja kiertotalouden nykytilanteen alueellisesti, valtakunnallisesti ja Euroopan mittakaavassa.

Keskiviikon teema on puurakentamisen monipuoliset edut kestävän kehityksen näkökulmasta. Puhujina ovat muun muassa andalusialainen Maria Luisa Borra Marcos, ruotsalaiset Hans Andrén, Anders Gustafsson sekä Stefan Lindbäck.

Torstaina puolestaan luodaan laaja katsaus teollisuuden kiertotaloustilanteeseen Kemi-Tornio alueella, Lapissa, Suomessa, ja Pohjoismaissa.  Lisäksi Euroopan suurimpiin kiertotalousyksiköihin lukeutuva Outokummun Terästehdas valottaa asiaa käytännön näkökulmasta. EU-strategiaa aiheeseen avaa puolestaan europarlamentaarikko Henna Virkkusen puheenvuoro ja ympäristöministeriön terveiset tuo kansliapäällikkö Hannele Pokka.

Kemin kaupungin Facebook-sivuilta voi käydä kuuntelemassa kaupunginjohtaja Tero Nissisen aamupäivän tunnelmat tapahtumasta.

Englanninkielisen tapahtuman ohjelma ja aikataulut: http://arcticbiocapital.com/

 

 

 

Posted in Yleinen.