Kemin Koululaisten kevätnäyttely 2018

Koululaisten kevätnäyttely 2018 oli yleisömenestys Kemissä

Kemin Taidemuseolla oli nähtävillä toukokuussa Kemin koululaisten kevätnäyttely yhdessä varhaiskasvatuksen Lilli-hankkeen näyttelyn kanssa. Näyttelyyn osallistui 8 päiväkotia, 5 koulua sekä Kemin lyseon lukio.

Varhaiskasvatuksen kädentöitä oli näytillä Kivikon, Marttalan, Kaivolinnan, Takajärven, Koivuharju-Toivolan, Sauvosaaren, Möllärinrannan sekä Möylynlehdon päiväkodeista. Työt syntyivät Lilli-hankkeen puitteissa. Opetushallituksen rahoittama Lilli-hanke “Liikkuen, leikkien, iloisesti oppien” mahdollisti toimintavuonna 2017-2018 varhaiskasvatuksessa monenlaista kulttuuritoimintaa mm. Kivalo-opiston opettajien johdolla.

Koululaisten kevätnäyttelyyn osallistuivat Sauvosaaren esikoululaiset, Sauvosaaren koulun 5. ja 6. luokka, Sauvosaaren koulun kuvataidekerho, Sauvosaaren koulun pienryhmä, Karihaaran koulun 5. ja 6. luokat, Takajärven/Hepolan koulujen 6. luokat, Hepolan koulun 9. luokat, Syväkankaan koulun kuvataiteen alakoulujen valinnainen kurssi, Syväkankaan koulun 9. luokat sekä Kemin lyseon lukion valinnaisen kuvataiteen opiskelijat.

Kevätnäyttely oli nähtävissä Kemin taidemuseossa 2,5 viikkoa ja se keräsi yhteensä huikeat 1169 kävijää. Koululaisten kevätnäyttely järjestetään jälleen ensi keväänä. Näyttely on osa Kemin kulttuurikasvatussuunnitelmaa, joka palkittiin EU:n ja Europa Nostran vuoden 2018 kulttuuriperintöpalkinnolla 15.5.2018 Brysselissä. Palkinto myönnettiin suomalaisille kulttuurikasvatussuunnitelmille ja Kulttuurivoltti-hankkeelle.

Lisätietoja: Venla-Eeva Kakko, kulttuuripedagogi, venla.kakko@kemi.fi 0408329691

Posted in Yleinen.