Kemin kärkihanke 2017-2018 Sarjakuva harrastetunnit

Sarjakuvahahmot puhuvat Sauvotalon edustalla

Kemin perusopetuksen sarjakuva- ja mediaharrastetuntilaiset ovat maalanneet sarjakuvahahmoja Kemin Sauvotalon edustalle Sarjakuvakeskuksen ikkunoiden alle 4.-11.6. Teemana on käytetty bloggareiden kommentteja Kemistä, mitä on poimittu internetistä. Jokaiselle Kemi-kommentille on suunniteltu oma sarjakuvahahmo, jotka on luotu yhteistyössä kuvataiteilija Sanna Vakkalan ja sarjakuvaharrastetuntilaisten kanssa. Osa töistä on täysin oppilaiden omaa tuotantoa.

Lukuvuonna 2017-2018 järjestettiin Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama kärkihanke Kemissä taiteen ja kulttuurin harrastetuntien järjestämiseksi peruskouluissa koulupäivän yhteydessä. Ilmaisille harrastetunneille osallistuivat Hepola-Takajärven, Syväkankaan, Karihaaran, Sauvosaaren ja Kivikon koulujen oppilaita. OKM:n tekemässä koululaiskyselyssä harrastetuntien teemaksi nousi Kemissä yksimielisesti sarjakuva! Tämä kertonee Kemin olevan myös nuorten mielestä aito sarjakuvakaupunki.

Harrastetuntien opettajana on toiminut nuori kuvataiteilija Sanna Vakkala, joka on saanut suuren suosion harrastekerholaisten keskuudessa. Sanna on sekä perinteisen sarjakuvan että piirtopöydällä syntyvän sarjakuvan ammattilainen. Hän on tuonut uusimpia tekniikoita ja oppeja harrastetuntilaisten käyttöön. Nuoret innostuivat myös sarjakuvakatumaalauksesta, mikä toi aivan uuden mittakaavan sarjakuvan tekoon, kun paperin reunoja ei ole. Parasta antia on ollut osallistujille sarjakuvaoppien lisäksi uudet sosiaaliset kontaktit, mitä on syntynyt viikoittaisten harrastetuntien yhteydessä.

Lisätietoja: Sanna Vakkala, kuvataiteilija, sanna.vakkala@hotmail.com 0504902310 tai Venla-Eeva Kakko, kulttuuripedagogi, venla.kakko@kemi.fi 0408329691

 

Posted in Yleinen.