Kemin lyseon lukio syksyksi evakkoon – väistötilat pikavauhtia noin 400:lle

Kemin lyseon lukion väki joutuu asbestiremontin vuoksi syyslukukaudeksi evakkoon. Väistötiloja tarvitaan yhteensä noin 400 henkilölle: lähes 300 opiskelijalle, noin 30 työntekijälle sekä noin 60:lle aikuisten perusopetuksen iltaopiskelijalle.

Lukiorakennuksen käyttö- ja lämpövesijohtojen uusiminen alkoi juhannuksen jälkeen. Työt oli suunniteltu ja ajoitettu siten, että koulunkäynti onnistuisi remontin rinnalla. Heinäkuun toisella viikolla rakenteista löytyi asbestia. Työt keskeytettiin ja aloitettiin asbestikartoitus.

Asbestin poiston vuoksi remontti viivästyy. Koulu pyritään saamaan opetuskäyttöön vaiheittain jo syksyn aikana. Opetus- ja hallintoväistötilojen lisäksi lukion on järjestettävä paikka 16. syyskuuta alkaville ylioppilaskirjoituksille.

Opiskelijoiden syyslukukausi alkaa 8. elokuuta, opettajien 6. elokuuta.

Rehtori Pekka Mäkelä arvioi, että suurin osa tarvittavista väistötiloista löytyy kulttuurikeskuksesta. Sauvotalosta saadaan myös luokkia sekä hallinnon tilat.

Pulpettien siirto alkaa keskiviikkona 31. heinäkuuta.

Mäkelän mukaan lukiorakennuksen asbestiongelma on onneksi osoittautunut ennakoitua lievemmäksi. Asbestia on löydetty kellarikerroksesta, ensimmäisen ja toisen kerroksen käytäviltä, rehtorin huoneesta ja kahdesta luokasta. Muuten tilat ovat puhtaat.

Lisätietoja:

Pekka Mäkelä, lukion rehtori, 040 3527 638, pekka.makela@edukemi.fi

Risto Verronen, kunnossapitopäällikkö, 040 679 3833, risto.verronen@kemi.fi

Posted in Yleinen.