Meri-Lappi lähtee lentoon ensi sunnuntaina – Tervetuloa juhlimaan 80-vuotiasta lentoasemaa!

Kemi-Tornion lentoasema täyttää 80 vuotta. Koko perheen Meri-Lappi lentoon -tapahtuma juhlistaa lentoasemalla 11.8. kello 9.30–13.30 myös 150-vuotisjuhlavuottaan viettävää Kemin kaupunkia.

Tapahtuman juontaa Lounais-Lapin päätoimittaja Taina Nuutinen-Kallio (kuvassa vasemmalla, oikealla paneelin juontaja, Yle Kemin tuottaja Riikka Rautiainen).

 

PÄÄLAVAN AIKATAULU

 

10.00-10.15 Avaussanat, Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen

10.20-11.00 Umpimähkä Band

11.00-12.00 Meri-Lappi Areena, paneelikeskustelu alueellisen lentoliikenteen kehittämisestä ja tulevaisuudesta, juontajana tuottaja Riikka Rautiainen Yle Kemistä

12.00-12.40 Veera ja Ville

12.45-13.30 Strand

 

Lavalle nousevat Umpimähkä Band, Veera Pyykkö ja Ville Saarinen sekä Strand ovat paikallisia osaajia, jotka tapahtumaan on tuottanut Kemi Factori. Veera ja Umpimähkä ovat mukana myös Rock Academy Finland Kemi -hankkeessa.

 

OHJELMASSA

 

– Finnarin lento saapuu kello 9.30 ja lähtee kello 13.30. Lapsille ja pienten huoltajille Matkapolku: lähtöselvitys, turvatarkastus ja lentokoneessa vierailu.

– Valokuvanäyttely lentoaseman historiasta.

– Laskuvarjohyppynäytös (säävaraus).

– Lentokonehallissa Duudson-puiston air track -rata, minitrampoliinit ja tehtävärallikisa sekä Kemin liikennepuiston polkuautorata.

– Piha-alueilla mm. talutusratsastusta, kalustoesittelyjä (pienilmailijat, lentoaseman väki ja viranomaiset), ilmatyynyalus, jumppanäytöksiä sekä ratoja fatbike-sompailuun, keppareille ja tempuille.

– Herkkumyyntiä (Pitopalvelu Catjanne).

– Meri-Lapin tapahtumien ja ohjelmapalveluiden esittelyä ja lipunmyyntiä. Bongaa Lumilinnan Arttu!

 

Mukana: Duudson Activity Park, Finnair, Fit Meri-Lappi, Jalo Ranch, Kallin ulkoilukeskus, Kemi Factori, Kemin Matkailu, Laivakankaan ravirata, Lastenkulttuurikeskus, Liikenneturva, Meri-Lapin Matkailu, Meri-Lapin Meripelastajat, Pelastuslaitos, Pitopalvelu Catjanne ja Savotta, Pohjanranta, Poliisi, Rajavartiolaitos, Seadventures, Tulli, Vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa.

Vieraille on varattu pysäköintialue tavanomaisesta poikkeavassa paikassa. Tapahtumassa on liikenteenohjaus.

 

Hauskanpidon lomassa kuullaan vakavaa asiaakin. Meri-Lappi Areena -paneelikeskustelun aiheena on alueellisen lentoliikenteen kehittäminen ja tulevaisuus.

Paneelikeskustelun juontaa Yle Kemin tuottaja Riikka Rautiainen.

Keskustelijoiksi ovat lupautuneet Finnairin myyntijohtaja Mikko Turtiainen, projektipäällikkö Rauno KurttiPohjois-Suomen kehittyvä lentoliikenne 2020 -hankkeesta, torniolainen kansanedustaja Kaisa Juuso(ps.), Kemi-Tornion lentoaseman päällikkö Joni Nojonen, Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen, Meri-Lapin Matkailun myyntijohtaja Teija Mikkolasekä Stora Enson Kemin-tehtaiden viestintäpäällikkö Taisto Saari.

 

Tapahtuman järjestävät Meri-Lapin kehittämiskeskus, Finavia ja Kemin kaupunki.

 

Posted in Yleinen.