Eija Kinnunen: Kesä-FOMO

Kesällä se iskee. FOMO. Fear of missing out. Pitäisi ehtiä joka paikkaan, muuten jään jostain hauskasta paitsi. Mutta vielä tähän ikään en ole oppinut olemaan useammassa paikassa yhtä aikaa. Pitäisi matkustella, pyöräretkeillä, kokea kesä-Kemin tapahtumat, kokea kesä-Suomen tapahtumat, järjestää ystäville pihajuhlia, osallistua ystävien pihajuhliin, piknikkeillä rannalla ja puistoissa, uida mahdollisimman paljon, syödä jäätelöä, kylästellä, mökkeillä, lukea läjä kirjoja, pestä matot ja pakastaa mansikat. Ja olla vaan.

Pelkästään Kemin tapahtumiin osallistuminen riittäisi hyvinkin kesän ohjelmaksi, mutta perspektiiviä on hyvä laajentaa ja vierailla muuallakin. Matkoilta tarttuu sitä paitsi hyviä ideoita: Pori Jazzien euron pullo-/tölkki-/lasipantti vähensi ko. roskan määrän lähes olemattomiin alueella – kannattaa ottaa tapahtumissa käytännöksi.

Yyterissä on rannalle menijöille tarjolla pieniä kannellisia tuhkakuppeja, jotka voi palauttaa lähtiessään samaan paikkaan. Vesistöille erityisen haitallisten tumppien määrä rannalla vähenee. Ei olisi pahitteeksi Keminkään rannoilla.

Vinkki ulkoilijoille: Kun sadekuuro yllättää pyöräretkellä, bongaa roskakatos, siirrä roska-astia ulkopuolelle (puhdistuu samalla sateessa) ja mene kätevästi katokseen pitämään sadetta. Huom! Muista palauttaa astia lähtiessäsi takaisin katoksen alle. Kahdelle henkilölle suoja on vähän ahdas, joten katokseen pääsee nopeampi tai sadeherkempi. Jos katoksen omistaja ei tämän vinkin toteuttamisesta pidä, älä toteuta.

Matkailun avulla näkee myös kotikaupungin hyvät puolet paremmin: Kemi Cardia vastaavia kaupunkikortteja kaipailin useissa kaupungeissa mm. ruokapaikkoja, kahviloita ja nähtävyyksiä etsiessämme. Harvalla kaupungilla on mobiilikortti, varsinkaan niin kattava kuin Kemi Card.

Kemin sisäsatama on näyttävä ja viihtyisä palvelukeskittymä. Suuremmissakin kaupungeissa vastaavat ovat harvassa. Ja se Kemin tapahtumien määrä ja laatu!  Näin kaupungin juhlavuonna tapahtumia on ollut ja on erityisen runsaasti. Ollaan ylpeitä 150-vuotiaasta Kemistämme!

Olen palannut töihin, joitain kesäsuunnitelmia on vielä toteuttamatta, mutta toisaalta kesääkin on vielä jäljellä. Töiden jälkeen ja viikonloppuisinkin ehtii tehdä vaikka mitä. Tai olla tekemättä.

Mukavaa loppukesää siis!
EijaOlen virkaiältäni nuori Vihreä ja kestävä Kemi hankkeen projektipäällikkö Eija Kinnunen, kierrätys-Kinnusena tai Vihreänä Kyylänäkin tunnettu. Synnyin jonkin verran Kemiä myöhemmin eli 57 vuotta sitten Simossa, josta koukkasin mieheni kanssa Oulun, Vaasan ja Helsingin kautta kolmisenkymmentä vuotta sitten Kemiin enkä ole katunut paluumuuttoamme päivääkään. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri eli ekonomi ja aiemmin olen työskennellyt pääasiassa IT-alalla. Helsingissä asuvat kolme lastamme alkavat olla kanssamme samanikäisiä. Harrastan puuhastelua, rentoilua yksin tai ystävien kanssa, pyöräilyä, hiihtelyä ja niistä kirjoittamista.

Posted in Ihmekaupungin ihmisiä and tagged , , .