Kemiläinen työikäinen, tarvitsetko liikunta- ja hyvinvointineuvontaa? Maksutonta palvelua tarjolla!

Hei, 18–64-vuotias kemiläinen! Toteutuvatko uudet liikuntasuositukset (alla kaaviokuvassa) kohdallasi? Jos vastaat, ei, olet tervetullut maksuttomaan liikunta- ja hyvinvointineuvontaan!

Neuvonta kestää 6–12 kuukautta. Sen aikana selvitetään liikkumisesi määrää, laatua ja mahdollisuuksia. Saat ravitsemusohjausta sekä vinkkejä parempaan uneen ja palautumiseen. Jos haluat, testaamme terveytesi ja kuntosi.

Käy tutustumassa tarkemmin Kemin kaupungin liikuntaneuvontaan Koko Kemi liikkuu -hankkeen facebook-sivuilla osoitteessa https://www.facebook.com/kokokemiliikkuu/.

Uusissa terveysliikunnan suosituksissa on vanha tuttu ydin: reipasta, sydämen sykettä kohottavaa liikkumista suositellaan yhä 2,5 tuntia viikossa. Saman terveyshyödyn saa puolet lyhyemmässä ajassa, jos liikkuminen on rasittavaa, ei vain reipasta.

Lihaskuntoa ja liikehallintaa olisi hyvä kehittää vähintään kahdesti viikossa. Uusissa suosituksissa ei vaadita enää vähintään kymmenen minuutin yhtäjaksoista liikkumista. Nyt riittävät jo muutaman minuutin pätkät kerrallaan.

Uudet suositukset huomioivat aiempaa paremmin kevyen liikuskelun, paikallaanolon tauottamisen ja riittävän unen merkityksen.

Terveisin Koko Kemi liikkuu -hankkeen

projektipäällikkö Riitta Saari (040 162 5761, riitta.saari@kemi.fi) ja

liikuntaneuvoja Anniina Kulluvaara (040 167 6022, anniina.kulluvaara@kemi.fi).

 

 

Posted in Yleinen.