Lunta veistetään kilpaa Kemissä jälleen tammikuussa!

“LumiVisio2020 – Jäätävä Kemi” -lumenveistokilpailu avaa jälleen Pakkasukko Blues ‘N’ Jazz -viikon keskiviikkona 29.1.2020 klo 9-15 Kemin Täiköntorilla sekä kävelykadulla. Kemi 150-juhlavuonna lanseerattu lumenveistokilpailu on Kemin kaupungin ja Liikkuva Lappia hankkeen yhdessä järjestämä tapahtuma. Tänä vuonna kilpailussa ovat mukana Ammattiopisto Lappian lisäksi Kemin lukio ja peruskoulut, Lapin AMK, Kemin kuvataiteilijat ry, Kemin seurakunta sekä Simon ja Keminmaan lukiot. Kilpailun taiteellisena johtajana toimii jäänveistäjä Mauri Markkanen. 

Kilpailun teemaksi valikoituivat kirjallisuus ja sarjakuva. Teemalla halutaan alleviivata lukemisen tärkeyttä ja merkitystä. “Toivomme, että lumiveistokset inspiroivat uudella tavalla tutustumaan kirjoihin ja sarjakuvien hahmoihin. Jännityksellä odotamme, mitä teemoja eri ikäryhmät valitsevat ja mikä on tällä hetkellä in!” kulttuuripedagogi Venla Kakko kiteyttää.  

Tapahtumaan toivotaan paikalle paljon yleisöä seuraamaan veistämisen edistymistä klo 9 alkaen sekä nauttimaan tapahtumaohjelmasta klo 11-15. Ohjelmassa on päivällä mm. Lappian Pop- ja Jazz konservatorion blues ‘n’ jazz -konsertteja. Kemin seurakunnan Arvokärry tarjoilee kuumaa mehua, paikalla myydään myös makkaroita. Lämmitellä voi keskustan ravintoloissa ja pubeissa, joihin pääsy on tapahtuman aikana sallittu kaiken ikäisille. Opiskelijoille on lukuisia LumiVisio-tarjouksia lähes kaikissa keskustan ruokapaikoissa.  

Kemin Lastenkulttuurikeskuksen Avoin taidetoiminta järjestää LumiVisio-päivänä kävelykadulla jälleen lumimaalausta klo 10-12. Tiedossa on myös oppilaitosten järjestämiä aktiviteetteja ja pelejä klo 12-15 välillä. Palkinnot jaetaan klo 14 Täiköntorin lavalla.  

Pakkasukko Blues ‘n’ Jazz –viikko jatkuu kultuurikeskuksessa keskiviikko- ja torstai-iltana Pakkasukko goes Kulttuurikeskus blueseilla, jossa esiintyvät sekä Oulun konservatorion rytmimusiikinlinjan että Lappian Pop- ja Jazz konservatorion opiskelijat. Perjantaina Kemin yläkouluissa sekä lukiossa pidetään Koululais Jazz konsertteja. Palkittu Pakkasukko Blues ‘n’ Jazz –festivaali alkaa perjantai-iltana päättyen sunnuntaina jameihin. 

 

Lisätietoja 

Venla Kakko, kulttuuripedagogi, venla.kakko@kemi.fi, +358 40 832 9691 

Pekka Tiitinen, opettaja/urheiluakatemiakoordinaattori, pekka.tiitinen@lappia.fi+358 50 310 9360 

Sari Kekäläinen, tapahtumasihteeri, sari.kekalainen@edu.lappia.fi 

Posted in Yleinen and tagged , , , , , .