Ravintolat ja kahviot


Seilari

Merimieshenkistä kahvilaa ylläpitää Lapponia Safaris Oy. Kahvilan välittömässä yhteydessä on sisäsataman huoltorakennus yleisövessoineen ja polttoaineenjakelu piste. Kesäisin aluella on järjestetty mm. Run to 60,s moottoripyörätapahtumaa. Rakennukset ovat vuokralla Kemin kaupungilta. Asiakaspaikkoja yhteensä 14.

Kesäkahvila ja Perinnelaiva Katariina

Perinnelaiva Katariina palvelee kahvilana ja laivaravintolana risteilyjen väliaikoina.
Risteilyillä sallittu matkustajamäärä on 12 henkilöä ja satamassa n. 30 henkilöä. Alus on tervattu, puurunkoinen, rautakaarilla ja -kannella varustettu entinen halkojaala. Alus on alunperin rakennettu Enso Gutzeitin telakalla Savonlinnassa v. 1939. 

Satamakaffila Nuotta

Kesäravintolana toimiva Nuotta toimii Kemin kaupungilta vuokratulla alueella. Toimintaa pyörittää Vuokraukko Oy niminen yritys, jonka varsinainen toimiala on henkilöstövuokraus. Asiakaspaikkoja terassilla on yhteensä 80.

Rantamakasiini

Entinen Raikamon makasiini toimii kesäravintolana. Asiakaspaikkoja terassilla ja makasiinissa on 239.

Palosteen makasiini (Cafe Aitta)

Aiemmin aitta on toiminut Perämeren Jähdin toimipisteenä. Rakennuksessa toimi muutaman vuoden Cafe Aitta. Rakennus on vaihtanut omistajaa Kemin kaupungilta Kemin osto- ja myyntiliike Oy:lle 2017.

Joulupukin satamakonttori

Satamakonttoria ylläpitää Kemin matkailu Oy ja se on perustettu 2016 monikäyttömakasiinin tiloihin. Yritys tarjoaa ravintolapalveluja ja järjestää kohteessa tapahtumia. Asiakaspaikkoja yhteensä 100.

Puistopaviljonki

Kemin Puistopaviljonki on Meripuistossa sijaitseva ruokaravintola, jonka yhteydessä toimii myös pizzeria San Milano. Ravintola avasi ovensa entisen Raatihuoneen tiloissa huhtikuussa 2008. Yritys tarjoaa myös kokoustiloja ja vuokraa Jänkälän juhlahuoneistoa. Puistopaviljonki ky on rakennuksessa vuokralla ja kiinteistön omistaa Kemin kaupunki. Ravintolalla on asiakaspaikkoja 750, sisältäen piha-alueen.