Karttapalvelut

Moottorikelkka

Karttapalvelut tuottaa ja ylläpitää Kemin kaupungin kartastoja sekä julkaisee mm. opas- ja virastokarttaa. Kaupungin kartta-aineiston tasokoordinaatistona on ETRS-GK25 ja korkeusjärjestelmänä N2000.

Numeerisista kartta-aineistoista tuotetaan tulosteita asiakkaan toivomusten mukaisesti.

Aineistoista voidaan tuottaa värillisiä tai mustavalkoisia karttatulosteita lasertulostimella (maksimi A3) ja mustesuihkutulostimella koosta A4 ylöspäin (maksimi leveys 100 cm).

Karttapalvelujen asiakaspalvelu toimii Kemin kaupungintalon 4. kerroksessa klo 9:00-11:00 ja 12:30-15:00.

Karttapalvelut rakentajille

Maankäytössä laaditaan viralliset tonttikarttaotteet rakennus- ja toimenpidelupaa varten asiakkaan asemapiirroksen pohjalta.

Rakennuksen suunnittelua varten asiakkaalle lähetetään tilauksesta otteet pohjakartasta ja asemakaavakartasta kaavamääräyksineen. Uuden omakotitalotontin varaajalle postitetaan tontinvarauspäätöksen mukana “tietopaketti” kyseisestä tontista, joka sisältää karttoja ja ohjeita rakennuslupaa haettaessa.

Rakentajien karttapalvelusta vastaa kiinteistörekisterinhoitaja Pirjo Keihästö ja paikkatietoasiantuntija Paula Aro

Numeeriset kartta-aineistot

Numeerinen kartta-aineisto kattaa koko kaupungin maa-alueen lukuun ottamatta ulkosaaria. Numeerista aineistoa on saatavissa useissa eri rasteri- ja vektoriformaateissa. Numeeristen aineistojen toimitusaika on noin 3 – 5 työpäivää. Aineistot hinnoitellaan numeeristen aineistojen hinnaston mukaisesti. Hintoihin lisätään työaikakorvaus. Numeeriset kartta-aineistot on kaupungin Karttapalvelussa.

Numeerisia aineistoja ovat:
– Kantakartta
– Opaskartta
– Virastokartta
– Asemakaavakartta
– Yleiskaavakartta

Numeerisia aineistoja voi tilata tilauslomakkeella

Numeerisia aineistoja on saatavana myös Maanmittauslaitoksen latauspalvelusta.

Kartta-asioista vastaa paikkatietoasiantuntija Paula Aro ja kiinteistörekisterinhoitaja Pirjo Keihästö.

Painetut kartat

Kaupunki julkaisee ja myy seuraavia karttoja:

  • Opaskartta 1:4000 / 1:24000
  • Virastokartta 1:10000
  • Moottorikelkkareittikartat 1:40000
  • Asemakaavakartta v. 1869
  • Asemakaavakartta v. 1925

Painettuja karttoja myy kaupungintalon Asiakaspalvelupiste ja niitä voi tilata tilauslomakkeella

Painettuja maastokarttoja myy Maanmittauslaitos.

Lisätietoja painetuista kartoista antaa paikkatietoasiantuntija Paula Aro ja kiinteistörekisterinhoitaja Pirjo Keihästö.

Osoitenumerot

Maankäyttö vastaa kaupungin osoitenumeroinnista. Asemakaava-alueen kadut on numeroitu siten, että numeron kasvusuuntaan nähden parilliset numerot ovat vasemmalla ja parittomat oikealla puolella katua. Asemakaava-alueen ulkopuolella on voimassa haja-asutusalueiden osoitetietojärjestelmä. Kiinteistön/rakennuksen osoitenumero tarkoittaa sen sijaintia kymmenissä metreissä tien alkupisteestä (esimerkiksi jos rakennuksen osoitenumero on 34, sijaitsee rakennus noin 340 metriä tien alkupisteestä).

Mikäli osoitenumerointia joudutaan muuttamaan esimerkiksi asemakaavan muutoksen yhteydessä, ilmoitetaan uusi osoitenumero kyseisen rakennuksen asukkaille. Kaupunki toimittaa tiedon muuttuneesta osoitenumerosta väestörekisterikeskukselle (VRK). Maankäytön osalta tehty osoitteenmuutos  ei muuta osoitetta sellaisissa rekistereissä, joita ei päivitetä automaattisesti VRK:n tiedoilla.

Osoiteasioista vastaa kiinteistörekisterinhoitaja Pirjo Keihästö.

Yhteystiedot

Nimike Nimi Palvelualue Gsm
Paikkatietoasiantuntija Paula Aro Maankäyttöpalvelut 040 555 0620
Kiinteistörekisterinhoitaja Pirjo Keihästö Maankäyttöpalvelut 040 640 1947