Kemi-info

Kemi on lähellä, erinomaisten yhteyksien äärellä

Kemi sijaitsee Meri-Lapissa keskellä Perämeren kaarta, jossa asuu n. 820 000 ihmistä. Kemiin on helppo tulla ja ihastua: tule lentämällä, rautatietä tai moottoritietä, kaikki tiet vievät Kemiin. Elinkeinoelämän tarpeisiin tarjoamme Lapin ainoan syväsataman. Kemi on portti Lapin rikkauksiin.

KEMI FAKTOINA  Kemin kaupunki
Perustamispäivä: 5.3.1869
Asukasluku:  (31.12.2018) 21021
Pinta-ala: 747 km²
Maapinta-ala: 95 km²
Seutukunta: Kemi-Tornio
Maakunta: Lappi
Kunnallisvero: 21,75 %

Tilastotietoa Kemistä

 

Kauppaa, palveluja, teollisuutta ja huipputeknologiaa

Kemi on kaupan ja palvelujen keskus Meri-Lapissa. Hyvinvointia alueelle tuovat Stora Enson ja Metsä-Groupin ja Outokummun tehtaat sekä Outokummun Kemin kaivos. Digipolis – Kemin teknologiakylä tarjoaa alansa viimeisintä huippuosaamista teollisuuden käyttöön. Palkittu kaupunkikeskusta tarjoaa maakunnan kuuluja erikoiskaupan osaajia, meille tullaan ostoksille kauempaa­kin.

Monipuolista koulutustarjontaa ja kaupunkikulttuuria

Kemissä koulutuspalveluja tarjoavat Ammattiopisto Lappia, Lapin ammattikor­keakoulu, Kivalo-opisto, sekä Lapin yliopistolla että Oulun yliopistolla on toimipiste Kemissä.

Kemi tarjoaa suuren kaupungin palvelut: teatteri, kaupunginorkesteri, aluetaidemuseo, lasten kulttuurikeskus,uimahalli, jäähalli, jalkapallohalli, golfkenttä sekä purjehduskeskus. Maailmankuulujen matkailun vetonaulojen jäänmurtaja Sampon ja LumiLinnan kotipaikka on Kemissä.

Peräpohjolan paras asuinpaikka

Kemissä arki on helppoa, todellista Easy Livingiä. Kompakti kaupunkirakenne ja lyhyet etäisyydet sekä kattava palveluverkko tekevät arjen askareista vaivattomia. Asuminen Kemissä on edullista ja asuntotarjonnasta löytyy vaihtoehtoja keskustan merenranta asumisesta luontoa ja liikuntaelämyksiä lähellä oleviin omakotitaloihin.

Mahdollisuuksia ja uskoa tulevaisuuteen

Kemi tarjoaa erinomaisen sijaintinsa sekä sitoutuneen ja osaavan työvoiman ansiosta energisen toimintaympäristön yrityksille. Kemi panostaa merelliseen korkeatasoiseen asumiseen kaupunkimaisessa asuinympäristössä.

Alueen vahva perusteollisuus, palvelutarjonta ja kehittyvä matkailu takaavat, että talouden rattaat rullaavat jatkossakin tuoden asukkaille hyvinvointia ja vaurautta.