Sijainti & Ajo-ohjeet

Kiikelin lähimetsä sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Kemin keskustasta Ruutin ja Sotisaaren kaupunginosien välissä Perämeren rannikolla. Reiteille voi lähteä Kemin Sisäsatamasta Ruutinrannanpolkua pitkin Kiikelin sillalle (n. 1,4 km)  ja Sopulan silloille (n. 2,0 km)  saakka.

Auton voi jättää parkkiin Kiikelin sillan välittömässä läheisyydessä olevalle pienelle parkkialueelle Leppäkadun päähän.

Kiikelin välitön läheisyys kaupungin keskustaan sekä hyvin opastetut reitit ja polut luovat turvallisuutta lähimetsässä kulkemiseen. Kiikelissä voi rauhassa kuunnella lintujen laulua ja tuulten huminaa Perämeren rannan tuntumassa. Helppokulkuisilla reiteillä on opastetauluja ja penkkejä luonnosta nauttimiseen ja kaiken kruunaa Kiikelin nokan näköalatorni, josta avautuu Kemin merellinen metsä- ja kaupunkimaisema.

Kiikelin reitit ja polut soveltuvat päiväretkeilyyn ja kuntoiluun. Ne toimivat hyvin myös oppimisympäristönä, sillä polkujen varsilla voi QR-koodin avulla lukea tarinoita menneisyydestä, tutustua metsätyyppeihin, kasveihin, eläimiin sekä monipuoliseen linnustoon. Keväällä maisemalle on ominaista runsas linnusto sekä kesällä monipuoliset luonnon kukat. Alkusyksystä Kiikelissä voi kerätä marjoja ja sieniä ja ottaa kauniita merellisiä kuvia ruskamaisemassa. Talvella lumi peittää metsää ja meri jäätyy. Valkea lakeus on lähes ääretön katsottaessa merelle. Kaupungin keskustan läheisyys luo turvallisuutta retkeillä lähimetsässä milloin vain.

Kiikelin näköalatorni:
 
Osoite:
Kemiyhtiöntie 120, Kemi
 
Koordinaatit:
24° 32' 28" E
65° 44' 27" N
 
Kiikelin sillan opastaulu:
 
Osoite:
Ei virallista osoitetta (Venekujan pääty)
 
Koordinaatit:
24° 33' 18" E
65° 44' 33" N

Kävellen tai pyörräillen kaupungintalolta Kiikeliin

Autolla Kaupungintalolta Kiikeliin

 

Kävellen tai pyörräillen Sisäsatamasta Kiikeliin

Autolla Sisäsatamasta Kiikeliin