Laavu

Hyvä varustus ja mukava taukopaikka tekevät retkestä onnistuneen säästä ja vuodenajasta huolimatta.
Laavu on hyvä tapa innostaa ihmisiä lähtemään retkeilemään lähimetsään, vaikka ylläpito vaatiikin hieman työtä.
Kiikelissä on polttopuutkin lähes aina valmiina laavun läheisyydessä, joten makkaranpaistokaan ei ole hankalaa!
Kiikelin laavu on kesäisin kovassa käytössä ja monet tulevat laavulle myös syksyisin ja talvisin, laavu on oiva levähdys- ja hiljentymispaikka eväiden kera.
Laavu antaa suojaa tuulelta ja sateelta huonomman retkisään yllättäessä.

Palautetta laavusta voit antaa täällä.

Muistathan myös roskattoman retkeilyn
Roskattoman retkeilyn periaate on yksinkertainen: sen minkä viet mennessäsi, tuot myös tullessasi takaisin.  Pidämme yhdessä huolta luonnosta ja sen kauneudesta. Kiikelissä voit polttaa puhtaan paperin ja pahvin laavun nuotiopaikalla. Kaikki muu jäte kannetaan omassa repussa luonnosta pois. Roskaton retkeily vähentää huoltoajoa retkeilykohteissa ja sitä kautta melua, päästöjä ja maaperän kulumista. Se säästää luonnon lisäksi rahaa ja työtä, jotka voidaan suunnata retkeilyreittien ja muiden palveluiden parantamiseen, retkeilijöiden iloksi.

 

Pieni laavuetiketti

  • Ota ympäristö, eläimet ja muut laavulla olijat huomioon. Anna muille tilaa, käyttäydy siististi ja siivoa jälkesi. Voit antaa hyvää esimerkkiä viemällä mukanasi myös muiden ympäristöön jättämiä roskia. Hyvä luonnossaliikkuja ei jätä jälkiä.
  • Ole huolellinen tulen kanssa ja huomioi metsäpalovaroitukset. Usein puuta säästävä pieni tuli riittää ruuanlaitossa ja tunnelman luomisessa. Älä jätä tulta tai hiillosta vartioimatta.
  • Jokamiehenoikeuksia noudattamalla pärjää pitkälle hyvässä retkeily- ja laavukäyttäytymisessä. Jokamiehenoikeuksiin voi tutustua esimerkiksi Ympäristöhallinnon verkkosivuilla.
    Lähde: Nikander, K. Turun sanomat, 2016.