Roskaton retkeily

Hyvästä retkeilijästä ei jää jälkeäkään, paitsi hiihtäjästä ja lumikenkäilijästä... olethan sinäkin roskaton retkeilijä!

Roskattoman retkeilyn periaate on yksinkertainen: sen minkä viet mennessäsi, tuot myös tullessasi takaisin.  Pidämme yhdessä huolta luonnosta ja sen kauneudesta. Kiikelissä voit polttaa puhtaan paperin ja pahvin laavun nuotiopaikalla. Kaikki muu jäte kannetaan omassa repussa luonnosta pois. Roskaton retkeily vähentää huoltoajoa retkeilykohteissa ja sitä kautta melua, päästöjä ja maaperän kulumista. Se säästää luonnon lisäksi rahaa ja työtä, jotka voidaan suunnata retkeilyreittien ja muiden palveluiden parantamiseen, retkeilijöiden iloksi.

Matkalla saattaa myös yllättää tilanne vessatarpeelle. Muista tarkastaa, että olet tarpeeksi kaukana tulipaikoista, vesipisteistä, poluista ja leiripaikoista. Sitä varten on hyvä pitää mielessä että kaivaa pienen kuopan tarpeilleen ja peittää ne lähtiessään. Paperijäte olisi hyvä, joko polttaa, tai pakata tiiviiseen pussiin maastosta pois tuotavaksi. Ainakin kaikki tulee peittää hyvin joko kaivetulla mullalla, lehdillä, sammalella tai lumella.

Retkeile roskatta – luontoon.fi ohjeet