Tietoja kirjastosta

Kulttuurikeskuksen kirjasto-osa on rakennettu vuonna 1990 ja sen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Jan Söderlund. Pinta-ala on 2135 m².

Yhteispalvelutiski

Kirjastolla ja taidemuseolla on yhteinen palvelutiski. Kirjaston henkilökunta auttaa tiedonhaussa, kaukolainoissa sekä kaikissa sinua askarruttavissa kysymyksissä. Tiskistä voit myös lainata, noutaa varaukset, uusia lainoja, hoitaa maksuja ja saada vaikka kirjastokortin.

Kotiseutuaineisto

Kotiseutuaineistosta  löytyy Kemiin ja sen lähiympäristöön liittyvää materiaalia, mm. kirjoja, dioja, aikakaus- ja sanomalehtiä, pienpainatteita, videoita jne. Kotiseutuaineistoa ei lainata, vaan se on aina kaikkien saatavilla.

Luettelo  säilytettävistä mikrofilmeistä löytyy täältä, ja luettelo sidotuista lehtien vuosikerroista täältä.

Lasmarkki, Meri-Lapin kirjstojen yhdessä ylläpitämä alueellinen tietokanta:

Lasten  ja nuorten palvelut

Kaunokirjallisuus ja elokuvat, äänikirjat ja lastenmusiikki sekä lainattavat konsolipelit on jaettu erikseen lasten ja nuorten alueille. Niiden välistä löytyvät sarjakuvat, lehdet ja tietokirjallisuus.

Lasten aineisto on sijoitettu alueen palvelutiskin läheisyyteen, jotta apua kirjaston käyttöön olisi helposti saatavilla. Lasten  puolella voi  seikkailla netissä tai pelata lapsille tarkoitettuja tietokonepelejä. Lukemisen alkuun pääsee mukavasti vaikkapa omaan hyllyynsä järjestetyillä helppolukuisilla kirjoilla, joista löytyy tavutettuja, suuraakkosin kirjoitettuja ja taidon karttuessa vähän vaikeampiakin kirjoja.

Satukäsikirjasto Karhunpesässä voi piirrellä, pelata lautapelejä sekä selailla satu- ja kuvakirjoja. Karhunpesän aineisto on tarkoitettu kirjastossa käytettäväksi ja sitä emme lainaa. Lainattavia kappaleita voi kysyä henkilökunnalta.

Nuorten alueen perällä voi tutkiskella vaikkapa pientä valikoimaa kirjastossa käytettäväksi tarkoitettuja sarjakuvia. Sieltä löytyy myös kirjastossa pelattaviksi hankittuja lautapelejä. Shakkia ja tammea voi pelata niitä varten tarkoitetuilla pöydillä, joita on eri puolilla kirjastoa (on myös irrallinen lauta) ja shakkinappulat saa hakea tiskiltä.

Lehtilukusali

 Lehtivalikoimaan kuuluu sanomalehtiä, järjestölehtiä sekä aikakauslehtiä esim. harrastuksista, käsitöistä ja tekniikasta. Lehtien uusimpia numeroita luetaan vain paikan päällä, mutta vanhempia numeroita voi lainata. Aikakauslehtien säilytysajat vaihtelevat vuodesta vuosikymmeniin.

Soittohuone ja Stage

Soittohuoneessa on talon puolesta piano, sähkörummut ja ukulele. Esiintymislava  Stagella voi järjestää pienimuotoisia tilaisuuksia, esim.  musiikki- ja runoesityksiä.

Taideteokset kirjastossa:

  • Sanna Koiviston tekemä, v 1991 paljastettu Marina Takalon pronssinen muistoreliefi
  • Leea Tiihonen-Pellegrinon teos Akkunassa ajaton eepos vuodelta 1978
  • Jan Kenneth Weckmanin tilateos Rajat ja tapahtumat vuodelta 1989
  • Harri Kiven Raivola, hankittu kirjastoon 2009
  • Liisa Hummastin Kansantanssi
  • Jorma Kuulan teos (nimetön) vuodelta 1990
  • Kari E.A. Holman Keminmaan rumpu vuodelta 1998

Julkaisut

Asiakaspalvelukysely