Laadukasta vapaa-aikaa

Laadukasta vapaa-aikaa

kemi-vapaa-aika

Konsertteja, museoita, teatteria vai kaipaatko enemmän virkistys- ja ulkoilumahdollisuuksia? Kemi on tunnettu laadukkaista ja kattavista vapaa-ajan- sekä kulttuuripalveluistaan. Laajasta tarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle sopivia aktiviteetteja.

Kemiläisten olohuoneessa, kulttuurikeskuksessa toimii Meri-Lapin ainoa ammattiteatteri, Keminkaupunginteatteri, joka tarjoaa monipuolisia elämyksiä kaikenikäisille. Kaupunginkirjasto on erittäin suosittu ajanviettopaikka, josta löytyy luettavaa, katselemista ja kuuntelemista kaiken ikäisille. Taidemuseossa taiteen ystävä voi tutustua erityisesti pohjoiseen kuvataiteeseen. Kemin historiallinen museo esittelee paikallista kulttuuriperinnettä erilaisten näyttelyiden avulla ja Kivalo-opiston monipuolinen opetustarjonta mahdollistaa elinikäisen oppimisen visuaalisissa taiteissa, musiikissa, liikunnassa, tanssissa ja kielissä.

Musiikin harrastajalle

Musiikin ystävää hemmotellaan Kemin kaupunginorkesterin konserteilla ilman musiikillisia rajoja. Konserteissa voi myös kuulla useiden vierailevien ulkomaisten muusikoiden esityksiä. Kaupunginorkesterin lisäksi alueella toimii vireä Meri-Lapin jousikvartetti, jonka konserttiohjelmisto ulottuu lastenmusiikista klassisen musiikin mestariteoksiin. Lapsille ja nuorille on tarjolla taiteen perusopetusta musiikin laajan oppi- määrän mukaan Länsi-Pohjan musiikkiopistossa.

Lapsiperheille

Lapsiperheille ja nuorille järjestetään taidetoimintaa ja tapahtumia suuren suosion saavuttaneen Lastenkulttuurikeskuksen toimesta. Sarjakuvien ystävän kannattaa ehdottomasti tutustua Kemin sarjakuvakeskuksen ainutlaatuisiin näyttelyihin. Sarjakuvakeskus julkaisee lisäksi sarjakuvia ja edistää sarjakuvaa eri tavoin.

Liikunnanharrastajalle

Kemissä koet liikkumisen iloa ja hyvinvointia tasokkaissa puitteissa. Ladut meren jäällä ja maastossa, luonnonkauniit ulkoilureitit, hyvin hoidettu golfkenttä, purjehduskeskus ja Sauvosaaren urheilupuisto monet muut ulkoliikuntapaikat mahdollistavat nautinnollisen liikuntakokemuksen. Mikäli olosuhteet eivät suosi ulkona harrastamista, löytyvät liikunnan ystäville Kemistä, jalkapallohalli, keila- ja tennishalli, uimahalli, Tervahallin liikuntatilat, jäähalli sekä monia muita vaihtoehtoja. Lukuisat liikunta- ja urheiluseurat sekä järjestöt ylläpitävät aktiivisesti eri lajien toimintaa.

Kemin purjehduskeskus upeassa sisäsatamassa houkuttelee purjehtijoita Kemiin kauempaakin. Valtakunnallisesti palkitusta purjehduskeskuksesta löytyvät kaikki veneilijälle tärkeät palvelut monipuolisesti. Purjehduksen alkeita keskuksessa pääsee opettelemaan kesäisin järjestettävillä alkeiskursseilla.

Kemin kesä on tapahtumia täynnä. Liikunnan ja urheilun, musiikin ja vaikkapa lastenkulttuurin ystäville on tapahtumia runsain mitoin.