Iltapäivätoiminta

SYVÄKANKAAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA LV 2016-2017

Hyvää syksyn alkua koteihin!

Koulussamme järjestetään aamu- ja iltapäivätoimintaa, joka on tarkoitettu 1. ja 2. luokan oppilaille. Iltapäivätoimintaa kutsumme ”iltsuksi”. Kolulupäivän jälkeen iltsussa saa rauhoittua ja tehdä vaikka läksyt, leikkiä kavereiden kanssa omia leikkejä, ulkoilla, kuunnella satuja ja askarrella ohjaajien opastamana. Harrastamme myös liikuntaleikkejä urheilusalissamme aina, kun sinne pääsemme (ensisijaisesti koululaisten käytössä).

TILAT

Iltapäivätoiminnan tilat sijaitsevat ensimmäisen kerroksen porrastasanteella, portaikossa, entisen tietotekniikkaluokan tiloissa. Tila on kooltaan aikaisempia tiloja pienempi, joten ryhmäkoon kasvaessa käytämme koulun muita tiloja hyväksemme mahdollisuuksien mukaan. Toiminnan ollessa muualla kuin iltsussa, laitamme siitä oveen viestin ja kännykkä on aina mukanamme.

KERHOAIKA

Syväkankaan koululla iltapäivätoimintaa on joka arkipäivä klo 16.15 asti. Toimintamme alkaa heti kun ensimmäiset iltsua tarvitsevat pääsevät koulusta. Koulullamme järjestetään myös aamutoimintaa arkiaamuisin klo 8.10-10.15 välisenä aikana.

OHJAAJAT

Iltapäivätoimintaa ohjaavat koulumme koulunkäynnin ohjaajat omien lukujärjestysten mukaisesti. Aamupäivisin ohjaajat työskentelevät luokissa ja iltapäivisin iltsussa tarpeen mukaan. Kun lapsia on paljon, iltsussa on vähintään kaksi ohjaajaa.

TOIMINTA

Ohjaajat suunnittelevat toiminnan sisällön (aiheet, teeman ym.) ja toteuttavat toiminnan. Lukuvuoden lopussa toukokuussa toimintaa arvioivat sekä lapset että vanhemmat erillisillä arviointilomakkeilla. Arvioinnista saadun palautteen pohjalta toimintaa pyritään kehittämään.

KUUKAUSILOMAKE

Kuukausilomake monistetaan iltsulaisille, jotka vievät lomakkeen kotiin ja huoltaja täyttää tulevan kuun iltsutiedot lapsensa osalta.
Kuukausilomake palautetaan kerho-ohjaajalle mahdollisimman pian täytettynä ja allekijoitettuna.
LAPSEN POISSAOLOSTA ON AINA ILMOITETTAVA KERHO-OHJAAJALLE.
Tekstiviesti on kätevin ja varmin tapa 040-5724731. Kaikki tämä on tärkeää turvallisuuden vuoksi!

VAKUUTUS

Koulun vakuutus on voimassa myös iltapäivätoiminta-aikana. Koulutoimi on vakuuttanut oppilaat tapaturman varalta. Esinevahinkovakuutusta koululla ei ole, joten iltsukaan ei korvaa tällaisia vahinkoja.

LUOTTAMUS JA TURVALLISUUS

Kerho-ohjaajamme ovat koulutettuja koulunkäynnin ohjaajia. Vaitiolovelvollisuus ja luottamuksellisuus koskevat kaikkia ohjaajia. Apunamme voi toimia myös opiskelijoita ja siviilipalvelua suorittavia henkilöitä.
Turvallisuuden takia toivomme, että kaikki muutokset lapsen iltsuajoissa (myös poikkeukselliset kotiinlähtöajat) ilmoitetaan aina suoraan ohjaajalle, eikä tieto tulisi lapsen kautta. Ilmoitus tekstiviestillä riittää.

VÄLIPALA

Iltsun välipala tarjotaan koulun ruokasalissa n. 13.30-14.00

LÄKSYT

Välipalan jälkeen annetaan mahdollisuus läksyjen tekoon. Ohjaajat auttavat ja valvovat, mutta vastuu läksyistä on silti kotona.

Turvallisia iltapäiviä ja mukavia kerhohetkiä toivottaen ohjaajat: Sari Kuusisto, Jaana Tuomainen, Mervi Kemppainen, Tarja Hurtig, Kati Pyykkö ja Kim Bergvall

Ilmoittautumislomake

Maksualennuslomake