Kaikukortti

 

Kulttuuria ihan kaikille!

KAIKUKORTTI jatkaa Kemissä 2020

Kortteja aletaan jakaa tammikuun puolivälissä. Vanha kortti ei enää kelpaa vaan joudut hankkimaan uuden. Saat sen samasta paikasta kuin edellisenkin korttisi. Jakopaikat näkyvät alempana. Numerointi on uusi sekä voimassaoloaika, joka päättyy 31.12.2020. Muuten kortti näyttää samalta. Käyttökohteetkin ovat toistaiseksi samat. Nekin näkyvät tässä alempana,

 

Kiinnostaako kulttuuri?

Kulttuuri kuuluu kaikille. Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa hankkia lippuja esim. museoon, teatteriin tai konserttiin. Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti.

Mikä on Kaikukortti?

Kaikukortilla voit hankkia maksuttomia pääsylippuja esim. festareille, teatteriin tai konsertteihin. Kaikukortti on henkilökohtainen eikä se maksa mitään. Kaikukortti on voimassa vuoden kerrallaan ja Kemissä sitä kokeillaan vuoden 2019 ajan. Kaikukortti-palvelussa on useita muitakin kuntia mukana, seuraa valtakunnallista tarjontaa. Kaikukorttisi käy muissakin Kaikukortti-kaupungeissa. Muista siis ottaa korttisi mukaan, jos matkustat.

Kuka voi saada Kaikukortin?

Voit saada Kaikukortin,

 • jos olet Kaikukortti-toiminnassa mukana olevan kemiläisen sosiaalipalvelun asiakas
 • sinulla ei tiukan taloudellisen tilanteen vuoksi ole rahaa pääsylippuihin
 • olet vähintään 16-vuotias

Mistä Kaikukortin saa?

Kaikukorttia jakavat kemiläiset sosiaali- ja terveysalan toimijat asiakkailleen 2.1.2019 alkaen:

 •  Kehitysvammapalvelut, Leipätehdas, Sankarikatu 7, yhteyshenkilö Sirpa Niskala
 •  Kemin kaupungin työllisyyspalvelut, Valtakatu 26, yhteyshenkilö Eeva Turulin
 • Kemikammari, Keskuspuistokatu 1, yhteyshenkilö Noora Ahvenjärvi
 • Mielenterveystoimisto, Kauppakatu 5 A, yhteyshenkilö  sh Kielo-Maria Kekki
 • Mikseri, Valtakatu 22, 3. krs, yhteyshenkilö Johanna Axelsson
 • Sosiaalitoimisto, Keskuspuistokatu 30, yhteyshenkilö Heidi Närhilä
 • SPR/vok, yhteyshenkilö Heli Salmi
 • Vammaispalvelut, yhteyshenkilö Anne Kulju
 • Yhdessä ry, Keskuspuistokatu 21, yhteyshenkilö Kirsi Anttila

Kysy rohkeasti ja pyydä oma korttisi henkilökunnalta. Kaikukortin saamiseksi sinun ei tarvitse todistaa tulojasi. Kortinsaajista kerätään vain yleisiä tietoja, esim. syntymävuosi, sukupuoli, eläkeläinen/työtön. Henkilökohtaisia tietoja ei kerätä eikä tallenneta minnekään.

Mihin Kaikukortti käy?

Kaikukortilla voit hankkia lipun Kemissä kaupunginteatterin näytöksiin. Kortti käy myös kaupunginorkesterin, Meri-Lapin Jousikvartetin sekä Oratorio-kuoron konsertteihin. Kemin Jalokivigallerian pääsylippuja voi myös tiedustella Kaikukortilla. Kemin kaupunginkirjaston kaukopalvelu on Kaikukorttihankkeessa mukana. Kemin Taidemuseo ja Historiallinen museo ovat toistaiseksi maksuttomia. Kokeiluvuoden 2019 aikana pyrimme lisäämään myös muita palveluntarjoajia Kaikukortin piiriin.

Jokainen Kaikukortissa mukana oleva kulttuurikohde toivottavasti myös kertoo omilla verkkosivuillaan, mihin tapahtumiin tai esityksiin Kaikukortti käy. Voit myös soittaa kulttuurikohteeseen ja tiedustella Kaikukortilla saatavaa tarjontaa.

Ota Kaikukortti mukaasi

Ota Kaikukortti mukaan, kun menet kulttuuritapahtumaan. Henkilökunta saattaa pyytää sinua näyttämään Kaikukortin ja henkilötodistuksen.