Kulttuuripalvelut

museo, kuvat, taide, kulttuuri

Kemissä kulttuuria on tarjolla kaikille ja kaikkialla!

Marina Takalon kadulla sijaitseva Kulttuurikeskus on värikäs ja lämmin kohtauspaikka taiteelle, tapaamisille, kokouksille, seminaareille ja vapaa-ajan viettoon. Kulttuurikeskuksessa sijaitsevat Kemin kaupunginkirjasto, kaupunginteatteri, taidemuseo, historiallinen museo, Kivalo-opisto sekä Länsi-Pohjan musiikkiopisto.

Museoissa ja taidenäyttelyissä voit kokea taide-elämyksiä tai matkata Kemin kiehtovaan menneisyyteen.
Lue lisää Historiallisesta museosta
Lue lisää Kemin taidemuseosta

Suomen teatterimaailman kärkeen kuuluva Kemin kaupunginteatteri tarjoaa korkealaatuisia, monipuolisia ja kiinnostavia esityksiä.
Musiikin ystäville Kemin kaupunginorkesteri sekä Meri-Lapin jousikvartetti tarjoavat korvia hiveleviä konsertteja ja kokemuksia. Länsi-Pohjan Musiikkiopisto palvelee alueensa lapsia ja nuoria antamalla taiteen perusopetusta musiikin laajan oppimäärän mukaan.
Valoisasta ja avarasta kirjastosta löydät runsaasti teoksia niin tiedonjanoon, kuin lukunautintoihinkin.
Esityksiin ja kulttuurikohteisiin voi tutustua myös yhdessä vapaaehtoisen kulttuurikaverin kanssa.

Lastenkulttuurikeskuksesta löytyy luovaa toimintaa ja tapahtumia lapsille ja lapsiperheille, kun taas nuorille tarjoaa toimintaa Kemin kaupungin nuorisotyöLastenkulttuurikeskus sijaitsee Sauvotalossa Valtakadulla. 

Vuotuiset tapahtumat kuten Taiteiden yö, CoronaRock ja Sarjakuvapäivät täydentävät kulttuurin kirjoa.
Myös yksityiset yritykset, järjestöt ja alueen taiteilijat sekä muusikot tuottavat vuosittain useita musiikki- ja kulttuuritapahtumia, kuten esimerkiksi Pakkasukko Blues, Satama Open Air, Run to 60´s, Venetsialaiset, Kauppamaraton, Kalamarkkinat ja Eurooppalaisen elokuvan viikonloppu.

Kemin kulttuuripalveluista löydät sekä pieniä yllätyksiä että isoja iloja!

taidemuseo,kemi,patsaat

sarjis, kemi, kulttuuri

kirjasto, kemi

kemi,museo,historia