Sosiaalinen luototus

Sosiaalinen luotto on tarkoitettu kemiläisille pienituloisille ja vähävaraisille henkilöille, joilla ei eri syistä, esim. vakuuksien puuttumisen tai maksuhäiriömerkinnän vuoksi, ole mahdollisuutta saada kohtuuehtoista luottoa. Luottoa voidaan myöntää kodin hankintoihin, takuuvuokriin, työn edellyttämän auton ostoon, vuokra- ja osamaksurästeihin tai muihin hakijan itsenäiseen selviytymiseen liittyviin menoihin.

Sosaalinen luotto on 1.1.2016 alkaen koroton eikä siitä peritä toimitusmaksua tai järjestelypalkkiota. Sosiaalista luottoa voi saada enimmillään 5.000 euroa.

Luoton takaisinmaksuehdot sovitaan luotonsaajan kanssa hänen todellisen maksukykynsä mukaan. Luoton takaisinmaksuaika on enimmillään viisi vuotta. Luotosta tehdään velkakirja, jossa sovitaan takaisinmaksuehdot. Takaisinmaksuaikana sosiaalisen luoton saaja voi hakea muutosta takaisinmaksuehtoihin, jos hänen taloudellisessa tilanteessaan tapahtuu muutoksia. Luoton takaisinmaksun hoitamatta jättäminen ilman syytä johtaa aina perintään.

Sosiaalisen luototuksen työntekijä
Sosiaali- ja talousneuvoja Samuli Virtasalo
Keskuspuistokatu 30, 2 krs
94100 Kemi

Puhelinaika ma -pe klo 12 – 13,  puh. 040 558 7516
Ajanvaraus puh. 040 558 7516

Sosiaalisen luototuksen toimintaohje ja myöntämisperusteet 2016