posari

Notts County PS Kemin vieraaksi

Tapani Juusola(Pohjolan Sanomat)

Englannin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla (League One) pelaava Notts County saapuu Palloseura Kemin vieraaksi heinäkuun alussa.

Notts County kohtaa PS Kemin 4.7., ja pelaa sen jälkeen Oulussa Tervarit All Starsia vastaan ja kohtaa Suomen kiertueensa lopuksi Jyväskylässä liigajoukkue JJK:n.

–Notts Countyn tulo on todella hyvä asia meidän joukkueelle. Pääsemme pelaamaan ammattilaisjoukkuetta vastaan, ja näkemään miten ammattilaiset harjoittelevat. Ja varmasti myös yleisölle englantilaisjoukkueen näkeminen täällä on hieno juttu, PS Kemin päävalmentaja Tommy Taylor iloitsee maanmiestensä tulosta.

Notts Countyn valmentaja Andy Watson kävi tällä viikolla Kemissä tarkastelemassa olosuhteita ja tapaamassa PS Kemin edustajia.
– Pääsyy täällä käyntiini oli nähdä kentät, hotellit ja kaikki muu mahdollinen mitä tarvitsemme, ja tehdä arvio olosuhteista ja raportoida niistä managerille, Watson sanoo ja kertoo olevansa tyytyväinen näkemäänsä. Joitakin hardcore -faneja varmasti tulee meidän mukana seuraamaan pelejä tänne, ja samalla lomailemaan Suomeen, hän jatkaa.


Englannissa joukkueiden päävastuun kantaa manageri, ja Notts Countyn manageri on Chris Kiwomya . Hän loi pelaajauransa etenkin Ipswichissä ja QPR:ssä, mutta pelasi myös muun muassa Arsenalissa.

Watson palkattiin vastikään Notts Countyn ykkösjoukkueen valmentajaksi eli Kiwomyan oikeaksi kädeksi.
– Tulin seuraan mukaan tänä keväänä. Viime kaudella olin vielä Birmingham Cityn palveluksessa, ja sitä ennen Skotlannin A-maajoukkueessa ja Glasgow Rangersissa, Hibernianissa valmennusuransa aloittanut Watson kertoo.

Hibernianissa Watson tutustui myös Suomen A-maajoukkueen nykyiseen päävalmentajaan Mixu Paatelaiseen .
– Tunnen Mixun erittäin hyvin. Soitin hänelle, ja hän sanoi että tulkaa vain Notts Countyn kanssa Suomeen, täällä on ihania ihmisiä!

Notts County tunnetaan Suomessa hyvin muun muassa siitä että 55 A-maaottelua aikanaan pelannut Aki Lahtinen edusti seuraa ammattilaisurallaan. Lahtinen pelasi Notts Countyssa Englannin pääsarjaa, silloista I divisioonaa, neljän kauden ajan.

Lahtinen siirtyi 1980-luvun puolivälissä Notts Countysta takaisin Suomeen ja nimenomaan Kemin Palloseuraan. Hän saavutti KePS:ssa SM-pronssia ja Suomen Cupin finaalipaikan. Lahtinen kutsutaan myös kunniavieraaksi PS Kemin ja Notts Countyn väliseen otteluun.

Fakta

Notts County FC

Perustettu: 1862 (maailman vanhin ammattilaisjoukkue)

Kotikenttä: Meadow Lane, Nottingham (yleisökapasiteetti: 20 229)

Manageri: Chris Kiwomya

Sarja: Englannin ykkösliiga (sijoitus viime kaudella 12:s)

Saavutuksia: Englannin liigan perustajajäsen 1888. FA Cupin voitto 1894. Pelannut viimeksi Englannin korkeimmalla sarjatasolla 1992

Suomalaispelaajat: Aki Lahtinen (1981-85)


|| Uutiset | Faktat | Edustusjoukkue | Kausi 2013 | Historia | Tilastot | Johtokunta | Tukijoukot ||

RM © 2000 - 2013