Saaristolaisleipä
Nauvon limppu
1 l Piimää
75 g hiivaa
3 dl siirappia
3 dl kaljamaltaita
3 dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoja
1 rkl suolaa
10 dl vehnäjauhoja
Voiteluun siirappivettä 1/3
Lämmitä piimä ja sekoita joukkoon hiiva, siirappi, maltaat, vehnäleseet, ruisjauhot, 
suola ja vehnäjauhot. Anna taikinan nousta 1½ tuntia. 
Voitele kaksi kahden litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin.
Paista leipiä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa 2 tuntia. Kun leivät ovat 
kypsyneet1½ tuntia valele siirappivedellä.
Kumoa kypsät leivät vuoista ritilälle liinan alle jäähtymään.
Anna leipien tekeytyä viileässä pari - kolme päivää niin leivät on parhaimmillaan.

 
Anna leivän tekeytyä pari – kolme päivää niin se on parhaimmillaan.