Oletko järjestämässä tapahtumaa Kemissä? Ilmoita se kalenteriimme tällä lomakkeella! Täytä tapahtumaasi liittyvät kentät ja paina lopuksi Lisää tapahtuma -painiketta, jolloin se välittyy asiakaspalvelun tallennettavaksi. Tapahtuman peruuntuessa ota yhteys asiakaspalveluun: asiakaspalvelu@kemi.fi tai p. 040 680 3120.

Kemi 150
Vuosi 2019 on Kemin kaupungin juhlavuosi. Kaikille avoimien, ilmaisten tapahtumien yhteydessä valitse kategoriaksi Kemi 150 vuotta, jolloin tapahtuma tulee näkymään myös kaupungin Kemi 150 -sivulla. Voit valita useita kategorioita.

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Elegia-kantelekonsertti Kemin kirkossa

20.8.2017 klo 18:00 - 19:00

10€

Kantelemusiikkia Kemin kirkossa

 

Kanteletaiteilijat Makiko Oba ja Marja Turu konsertoivat Kemin kirkossa sunnuntaina 20.8. klo 18.00.

 

Makiko Oba on Japanista kotoisin oleva kanteleensoittaja. Vuodesta 2010 alkaen hän on opiskellut Tampereen Musiikkiakatemiassa pääaineenaan konserttikantele Eva Alkulan ja Marja Turun johdolla. Konserttikanteleen lisäksi Makiko soittaa myös pieniä kanteleita ja hänen ohjelmistonsa koostuu laajasti eri musiikkityyleistä klassisesta ja uudemmasta musiikista kansanmusiikkiin. Oba on esiintynyt eri puolilla Suomea ja Japania sekä solistina että kamarimuusikkona.
Marja Turu on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta pääaineenaan konserttikantele. Nykyisin hän toimii paitsi solistina ja kamarimuusikkona, myös kanteleen- ja pianonsoitonopettajana Moon Music -toiminimellä, Tampereen Musiikkiakatemiassa ja Sastamalan musiikkiopistossa. Marjan sydäntä lähellä on erityisesti uudempi kanteleelle sävelletty musiikki ja toisten muusikkojen kanssa konsertointi.

 

Sunnuntain konsertissa Oba ja Turu soittavat Martti Pokelan kantelemusiikkia. Suomen modernin kantelemusiikin isän Martti Pokelan kuolemasta tulee elokuussa 2017 kymmenen vuotta. Martti Pokela on ollut merkittävä vaikuttaja uuden kantelemusiikin kehittämisessä. Ilman hänen työtään kantelekulttuuri olisi vähitellen kuihtunut viime vuosisadan puolella, eikä kantele taidesoittimena olisi päässyt kehittymään. Hänen uusimpressionistiset kantelesävellyksensä sisältävät koko kirjon perinteestä uuteen sävelkieleen ja tuovat kanteleen mahdollisuudet esille.
Konsertissa kuljemme yhteistä matkaa Lapin luonnon keskellä kaipaus ja rakkaus elämään sydämissämme. Konsertti on omistettu Martti Pokelan muistolle.
Elegia-kantelekonsertti Kemin kirkossa sunnuntaina 20.8. klo 18.00. Ohjelma 10 €. Tervetuloa!

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
20.8.2017
Aika:
18:00 - 19:00
Hinta:
10€
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:

Tapahtumapaikka

Kemin kirkko
Kirkkopuistokatu 9
Kemi, 94100

Järjestäjä

kemin seurakunta
Puhelin:
0400896107
Sähköposti:
aki.tyni@evl.fi
Kotisivu:
www.keminseurakunta.fi

Oletko järjestämässä tapahtumaa Kemissä? Ilmoita se kalenteriimme tällä lomakkeella!