Oletko järjestämässä tapahtumaa Kemissä? Ilmoita se kalenteriimme tällä lomakkeella! Täytä tapahtumaasi liittyvät kentät ja paina lopuksi Lisää tapahtuma -painiketta, jolloin se välittyy asiakaspalvelun tallennettavaksi. Tapahtuman peruuntuessa ota yhteys asiakaspalveluun: asiakaspalvelu@kemi.fi tai p. 040 680 3120.

Kemi 150
Vuosi 2019 on Kemin kaupungin juhlavuosi. Kaikille avoimien, ilmaisten tapahtumien yhteydessä valitse kategoriaksi Kemi 150 vuotta, jolloin tapahtuma tulee näkymään myös kaupungin Kemi 150 -sivulla. Voit valita useita kategorioita.

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Erilaiset, silti samanlaiset -tapahtumapäivä

29.11.2017 klo 10:00 - 13:00

Vapaa

Tapahtumapaikka: Lapin AMK, Kosmos (Kemi)

Tietokatu 1, Auditorio, liikuntasali ja auditorion edessä oleva aula

Tapahtuman järjestäjää: Lapin AMK / Sosiaalialan koulutus ja opiskelijat
 
tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin!

Lapin ammattikorkeakoulu on viime keväästä asti ollut mukana kansainvälisessä Inclusive Campus Life- hankkeessa. ICLifen tavoitteena on saada kehitysvammaiset nuoret ja aikuiset osaksi ammattikorkeakouluyhteisöä. Sosionomiopiskelijat toimivat Kosmoksella kehitysvammaisten ohjaajina. Yhteisten tapaamisten myötä kehitysvammaiset kehittävät työelämässä ja opiskelussa tarvittavia taitoja ja samalla sosionomiopiskelijat oppivat paljon työelämää varten. Kehitysvammaiset järjestävät tapahtumapäivän ohjaajien tuella.

 

Tapahtumassa

– Taidenäyttely auditorion edessä

– Esteettömyys puhevammaisuuden näkökulmasta, klo 10 auditoriossa

  • Aluepäällikkö, viittomakielen tulkki ja kommunikaatio-opettaja Mari Halosen        puheenvuoro

– Lyhytdokumentti “Erilaiset, silti samanlaiset”.

  • Esitykset auditoriossa klo 10.30, 11.30 ja 12.30.  Dokumentin kesto noin 15 minuuttia.

– Esteettömyyspaja liikuntasalissa

  • Esteettömyyspajassa on: pyörätuolirata, kommunikointipaja sekä tietoa esteettömyydestä. Kommunikointipajassa on mahdollisuus tutustua erilaisiin kommunikointimenetelmiin ja -apuvälineisiin. Pajassa on tietoa kommunikaatio-opetuksesta ja -ohjauksista. Paikalla on myös alan asiantuntijoita. Mm. väkeä Evantiasta (http://evantia.fi/) sekä Mari Halonen. Mukana on myös ICLife -hankkeen kehitysvammaisia kokemusasiantuntijoita.

Kosmoskirjastossa esillä aiheeseen liittyvää kirjallisuutta

Tapahtumapäivään voi osallistua hetkeksi ohi kulkiessa tai varata enemmänkin aikaa kiertelyyn.

Lisää tietoa hankkeesta:

ICLife eli Inclusive Campus Life on kansainvälinen EU-hanke, jonka tavoitteena on saada kehitysvammaiset nuoret ja aikuiset osaksi ammattikorkeakouluyhteisöä opiskelemaan yhdessä ja rakentamaan inklusiivistä oppimisympäristöä.

Hanke kestää vuodesta 2017 vuoteen 2019. Hankkeessa on mukana Lapin ammattikorkeakoulun sosiaalialan koulutuksen lisäksi Pohjantähti-opisto, Ammattiopisto Luovi, Tornion Työvoimalasäätiö, Kemin kehitysvammapalvelut sekä Meri-Lapin työhönvalmennussäätiö.

Hanketta rahoittaa Erasmus+, joka on erilaisia hankkeita rahoittava Euroopan unionin koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelma. ICLife hanke on käynnissä myös Hollannissa, Tšekissä ja Belgiassa. Hankkeen aikana tullaan pitämään yhteyttä muihin maihin. Hankkeen pääkoordinaattori on Thomas More University Belgiassa.

Hankkeen suunnittelussa ja toiminnassa ovat Lapin AMKista mukana projektipäällikkö Sari Halttunen ja lehtori Rauni Räty sekä sosionomiopiskelijoita eri ryhmistä.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
29.11.2017
Aika:
10:00 - 13:00
Hinta:
Vapaa

Tapahtumapaikka

Kemi
Kemi, + Google Map

Oletko järjestämässä tapahtumaa Kemissä? Ilmoita se kalenteriimme tällä lomakkeella!