Oletko järjestämässä tapahtumaa Kemissä? Ilmoita se kalenteriimme tällä lomakkeella! Täytä tapahtumaasi liittyvät kentät ja paina lopuksi Lisää tapahtuma -painiketta, jolloin se välittyy asiakaspalvelun tallennettavaksi. Tapahtuman peruuntuessa ota yhteys asiakaspalveluun: asiakaspalvelu@kemi.fi tai p. 040 680 3120.

Kemi 150
Vuosi 2019 on Kemin kaupungin juhlavuosi. Kaikille avoimien, ilmaisten tapahtumien yhteydessä valitse kategoriaksi Kemi 150 vuotta, jolloin tapahtuma tulee näkymään myös kaupungin Kemi 150 -sivulla. Voit valita useita kategorioita.

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kemi tutuksi pyöräillen

16.7.2016 klo 10:00 - 14:00

Opastettu pyöräretki. Oppaan matkassa tutustutaan pyöräillen Kemin kaupunkiin ja lähialueisiin historian ja nykyhetken tarinoin. Reitillä pyöräillään Kemin keskustasta pohjoisen asuinalueiden kautta Suomen pisimmän joen Kemijoen suistolle voimalaitosten kuppeessa olevalle Vallitunsaarelle. Reitin varrella kuullaan tarinaa historiasta nykypäivään muun muassa Kemiyhtiön tehtaan vaiheista, Paattiolehdon hautausmaasta ja muista kohteista. Vallitunsaaressa tarinaa Kemijoen vaiheista vapaana virtaavasta lohijoesta valjastetuksi joeksi uiton tarinoita unohtamatta. Vieraillaan saarella venäläisten sotavankien hautausmaalla ja kuullaan tarinaa saaren vaiheista.

Vallitunsaaren ravintola Puukerhossa pidetään omakustanteinen tauko noin 30 min.

Paluumatkalla pysähdytään Lautiosaaressa Kemin taistelun muistomerkillä ja pyörräillään Lapintien vartta Marttalaan, jossa tutustutaan Työläiskotimuseoon ja nähdään kuinka 1900 luvun alussa on tehtaan työntekijät asuneet.

Matkan pituus noin 17 km, haastava.
Varusteet: oma pyörä ja turvavarusteet, sekä säänmukainen asuste.
Suositellaan varaamaan juotavaa mukaan.
Jos ei ole omaa pyörää, niin voi tiedustella vuokrapyöriä, hotelli Cumulus Kemi.
Retki on maksuton.
Kesto; arviolta noin 4 tuntia.
Säävaraus.
Lähtö: Kemin Kulttuurikeskus, Marina Takalon katu 3.

Järjestäjä: Meri-Lapin Matkailuoppaat ry. Yhdistyksellä on oppaalle tapaturma- ja vastuuvakuutus. Yhdistys ei vakuuta osallistujia.

Tervetuloa

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
16.7.2016
Aika:
10:00 - 14:00
Tapahtumaluokat:
,

Tapahtumapaikka

Kemin kulttuurikeskus
Marina Takalon katu 3
Kemi, 94100

Oletko järjestämässä tapahtumaa Kemissä? Ilmoita se kalenteriimme tällä lomakkeella!