Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lukudraama

huhtikuu 24 klo 19:00 - 20:30

Tuomas Timonen:
Elämänmäki / Anonyymit dialogit

Kemin kaupunginteatterin näyttelijät ovat tarttuneet haasteeseen ja valmistaneet lukudraaman Tuomas Timosen näytelmäparista Elämänmäki ja Anonyymit dialogit, joista molemmista kuullaan esityksessä otteita. Elämänmäki kertoo suomalaisen luonnonlääketieteen uranuurtajan Edward Wilhelm Lybeckin (1864-1919) vaiherikkaan elämäntarinan. Hän hoiti mielen sairauksia luonnonmukaisesti hermoparantolassaan Elämänmäellä, jossa potilaat nauttivat ulkoilusta, kasvisravinnosta, työstä, väriterapiasta, parantavista kylvyistä ja nukkuivat puissa. Anonyymit dialogit värittää mielisairautta potilaiden sisäisestä näkökulmasta. Kahdenlainen tekstimateriaali ristivaloittaa tematiikkaa mielenkiintoisella ja rikkaalla tavalla.

Onko vegetaarinen aate tie maailmanrauhaan? Parantaako rakkaus? Mikä on normaalia?

Tuomas Timonen on yksi nykypolven eturivin näytelmäkirjailijoista, jolta on Kemissä aiemmin nähty Badding-musikaali Bussi Somerolle. Elämänmäki ja Anonyymit dialogit edustavat muodoltaan kokeilevampaa nykydraamaa, jota on Kemissä harvoin tarjolla. Timosen teksti on älykästä, hurmaavaa ja tragikoomista.

Esityksen on ohjannut Sarianne Paasonen ja sen esittävät Sirpa Filppa, Ilkka Hämäläinen, Anni-Maija Koskinen, Satu Tala ja Kimmo Tuppurainen. Tapahtuma on ilmainen, mutta sisään mahtuu ainoastaan 70 katsojaa.

Ti 24.4. Klo 19 lukudraamana Sipi-näyttämöllä
Kesto n. 1h 30 min, ei väliaikaa. Vapaa pääsy
Ei ennakkovarauksia.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
huhtikuu 24
Aika:
19:00 - 20:30
Kotisivu:
http://www.keminteatteri.com/lukudraama.html

Tapahtumapaikka

Kemin kaupunginteatteri
Marina Takalon katu 3
Kemi, 94100
+ Google Map
Puhelin:
016 258 232
Kotisivu:
http://www.keminteatteri.com

Järjestäjä

Kemin kaupunginteatteri
Puhelin:
016 258 219
Kotisivu:
http://www.keminteatteri.com/

Oletko järjestämässä tapahtumaa Kemissä? Ilmoita se kalenteriimme tällä lomakkeella!