Oletko järjestämässä tapahtumaa Kemissä? Ilmoita se kalenteriimme tällä lomakkeella! Täytä tapahtumaasi liittyvät kentät ja paina lopuksi Lisää tapahtuma -painiketta, jolloin se välittyy asiakaspalvelun tallennettavaksi. Tapahtuman peruuntuessa ota yhteys asiakaspalveluun: asiakaspalvelu@kemi.fi tai p. 040 680 3120.

Kemi 150
Vuosi 2019 on Kemin kaupungin juhlavuosi. Kaikille avoimien, ilmaisten tapahtumien yhteydessä valitse kategoriaksi Kemi 150 vuotta, jolloin tapahtuma tulee näkymään myös kaupungin Kemi 150 -sivulla. Voit valita useita kategorioita.

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Meri-Lappi lentoon

elokuu 11 klo 09:30 - 13:30

Kemi-Tornion lentoasema täyttää 80 vuotta. Koko perheen maksuton Meri-Lappi lentoon -tapahtuma juhlistaa 11.8. myös 150-vuotisjuhlavuottaan viettävää Kemin kaupunkia.

Tapahtuman juontaa Lounais-Lapin päätoimittaja Taina Nuutinen-Kallio.

PÄÄLAVAN AIKATAULU

10.00-10.15 Avaussanat, Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen

10.20-11.00 Umpimähkä Band

11.00-12.00 Meri-Lappi Areena, paneelikeskustelu alueellisen lentoliikenteen kehittämisestä ja tulevaisuudesta, juontajana tuottaja Riikka Rautiainen Yle Kemistä

12.00-12.40 Veera ja Ville, musiikkia

12.45-13.00 Strand, musiikkia

 

Lavalle nousevat Umpimähkä Band, Veera Pyykkö ja Ville Saarinen sekä Strand ovat paikallisia osaajia, jotka tapahtumaan on tuottanut Kemi Factori. Veera ja Umpimähkä ovat mukana myös Rock Academy Finland Kemi -hankkeessa.

Aikataulu ei ole minuutintarkka. Kentän tapahtuma-alueelle pääsee vasta, kun saapuva kone on pysähtynyt. Näiltä alueilta on yleisön myös poistuttava koneen lähdön ajaksi noin kello 13 alkaen.

Kannattaa seurata tapahtuman facebook-sivuja https://www.facebook.com/events/403224040476710/. Sinne päivitetään tilannetietoja.

 

OHJELMASSA

 

– Finnarin lento saapuu kello 9.30 ja lähtee kello 13.30. Lapsille ja pienten huoltajille Matkapolku: lähtöselvitys, turvatarkastus ja lentokoneessa vierailu.

– Valokuvanäyttely lentoaseman historiasta.

– Laskuvarjohyppynäytös (säävaraus).

– Pohjolan moottorilentäjien Cessna 172 OH-IRD on tapahtumassa mukana! Koneen kyytiin pääsee esittelylennolle hintaan 50 e/hlö (käteismaksu). Jos haluat kokeilla, olisiko lentäminen sinun juttusi, lennonopettajan kanssa pääsee erikseen sovittuna ajankohtana tutustumiskoululennolle (yhteys info@moottorilentajat.com).

– Ei ihan ilmailua mutta melkein on Seadventures Oy:n ohjelmanumero: Ilmatyynyalus!

– Duudson-puiston air track -rata, minitrampoliinit ja tehtävärallikisa sekä Kemin liikennepuiston polkuautorata. Talutusratsastusta, kalustoesittelyjä (pienilmailijat, lentoaseman väki ja viranomaiset), jumppanäytöksiä sekä ratoja fatbike-sompailuun, keppareille ja tempuille. Aktiviteetit on keskitetty kentän pohjoispäähän.

– Suolaista ja makeaa kahvilassa (Pitopalvelu Catjanne, korttimaksu käy), pihalla lohisoppaa ja vohveleita (Pitopalvelu Catjanne, käteismaksu) sekä makkaraa (Veitsiluodon Kisaveikot, käteismaksu). Tapahtumaan saapuu myös Mansikkaa Itäkoskelta! -marjamyyjä (korttimaksu käy).

– Meri-Lapin tapahtumien ja ohjelmapalveluiden esittelyä ja lipunmyyntiä. Bongaa Lumilinnan Arttu!

Mukana: Duudson Activity Park, Finnair, Fit Meri-Lappi, Jalo Ranch, Kallin ulkoilukeskus, Kemi Factori, Kemin Matkailu, Laivakankaan ravirata, Lastenkulttuurikeskus, Liikenneturva, Meri-Lapin Matkailu, Meri-Lapin Meripelastajat, Pelastuslaitos, Pitopalvelu Catjanne ja Savotta, Pohjanranta, Poliisi, Rajavartiolaitos, Seadventures, Tulli, Vapaaehtoinen pelastuspalvelu Vapepa.

Vieraille on varattu pysäköintialue tavanomaisesta poikkeavassa paikassa. Tapahtumassa on liikenteenohjaus.

Meri-Lappi lentoon -tapahtuman kartta.

Meri-Lappi lentoon -tapahtuman kartta.

 

Hauskanpidon lomassa kuullaan vakavaa asiaakin. Meri-Lappi Areena -paneelikeskustelun aiheena on alueellisen lentoliikenteen kehittäminen ja tulevaisuus.

Paneelikeskustelun juontaa Yle Kemin tuottaja Riikka Rautiainen.

Keskustelijoiksi ovat lupautuneet Finnairin myyntijohtaja Mikko Turtiainen, projektipäällikkö Rauno Kurtti Pohjois-Suomen kehittyvä lentoliikenne 2020 -hankkeesta, torniolainen kansanedustaja Kaisa Juuso (ps.), Kemi-Tornion lentoaseman päällikkö Joni Nojonen, Kemin kaupunginjohtaja Tero Nissinen, Meri-Lapin Matkailun myyntijohtaja Teija Mikkola sekä Stora Enson Kemin-tehtaiden viestintäpäällikkö Taisto Saari.

 

Tapahtuman järjestävät Meri-Lapin kehittämiskeskus, Finavia ja Kemin kaupunki.

Kuva lentoaseman vihkiäisistä 18.6.1939.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
elokuu 11
Aika:
09:30 - 13:30
Tapahtumaluokat:
, ,

Tapahtumapaikka

Kemin lentoasema
Lentokentäntie 75
Kemi, Suomi
+ Google Map

Oletko järjestämässä tapahtumaa Kemissä? Ilmoita se kalenteriimme tällä lomakkeella!