Oletko järjestämässä tapahtumaa Kemissä? Ilmoita se kalenteriimme tällä lomakkeella! Täytä tapahtumaasi liittyvät kentät ja paina lopuksi Lisää tapahtuma -painiketta, jolloin se välittyy asiakaspalvelun tallennettavaksi. Tapahtuman peruuntuessa ota yhteys asiakaspalveluun: asiakaspalvelu@kemi.fi tai p. 040 680 3120.

Kemi 150
Vuosi 2019 on Kemin kaupungin juhlavuosi. Kaikille avoimien, ilmaisten tapahtumien yhteydessä valitse kategoriaksi Kemi 150 vuotta, jolloin tapahtuma tulee näkymään myös kaupungin Kemi 150 -sivulla. Voit valita useita kategorioita.

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Muksubussit vihitään käyttöön 17.5. klo 10 Täiköntorilla

17.5.2018 klo 10:00 - 11:00

Vapaa
Muksubussi Kemi 2018 Varhaiskasvatus

Kemin varhaiskasvatuksen Muksubussit saapuvat Kemiin torstaina 17.5. ja klo 10-11 Kemin Täiköntorilla nämä sähköavusteiset kolmirattaiset lastenkyydityspyörät vihittään käyttöön (2 kpl).

Muksubussit toimittaa Muksubussi Oy:n edustaja Tuomas Alapuranen Oulusta. Tilaisuudessa kuullaan Kemin kaupunginkanslian tervehdys sekä live-musiikkia Kemi Factorin Hepe & Virpi -duolta. Paikalle on kutsuttu varhaiskasvatuksen pikkuväkeä ja toivotaan myös vanhempien ja kaupunkilaisten osallistumista. Tapahtumassa voi koeajaa uusia Muksubusseja!

Lyhytkin matka voi olla taaperoryhmälle liian pitkä. Muksubussin kyydissä niin lyhyt, kuin pitkäkin matka taittuu Kemissä tästä eteenpäin mukavasti. Lähiympäristö tulee tutuksi ja päivää voidaan viettää uusissa ympäristöissä liikkuen, leikkien ja iloisesti oppien. Kahdeksanpaikkaisessa muksubussissa toteutuu samalla pienryhmä ajatus, eikä liikkuminen ole enään välttämättä sidottu maksullisiin kyyteihin. Muksubussin kyydissä niin ohjaaja kuin lapsetkin liikkuvat ilman hiilijalanjälkeä aivan Kemin kaupungin vihreän mallin mukaisesti.

Muksubussi-reittejä ja karttaa ovat olleet suunnittelemassa toimistoinsinööri Ismo Tapio sekä piirtäjä Jaana Teräväinen, laatien turvallisia reittejä. Pedagogista sisältöä reiteille ovat suunnitelleet varhaiskasvatuksen edustajat Leena Myllykoski ja Heli Kuikka sekä kulttuuripedagogi Venla-Eeva Kakko.

Pyörien säilytyspaikka on aluksi Kemin kulttuurikeskus, mutta pyörätallit valmistuvat Takajärven ja Ruutin päiväkoteihin kesän alussa. Muksubusseja kierrätetään päiväkotien välillä sopimuksen mukaan. Pyörät on vuokrattu kolmeksi vuodeksi Kemin varhaiskasvatukseen. Huollot sekä esim. renkaiden vaihto nastarattaisiin syksyllä kuuluu vuokrapalveluun.

Tilaisuuden päätteeksi 8-lapsen muksubussit lähtevät neitsytmatkalle lapsineen Takajärvelle ja Ruutiin.

​Lisätietoa Kemin muksubusseista:

Kaisa Rauvala, varhaiskasvatusjohtaja, kaisa.rauvala@kemi.fi 0407418946

 

www.muksubussi.fi

www.facebook.com/muksubussi

Lisätietoa tapahtumasta:

Venla-Eeva Kakko, kulttuuripedagogi, venla.kakko@kemi.fi 0408329691

 

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
17.5.2018
Aika:
10:00 - 11:00
Hinta:
Vapaa
Tapahtumaluokat:
, , ,
Tapahtuma tagia:
, , , , ,

Tapahtumapaikka

Kemin Täiköntori

Järjestäjä

Kemin kaupunki
Puhelin:
016-259111
Kotisivu:
htttp://www.kemi.fi

Oletko järjestämässä tapahtumaa Kemissä? Ilmoita se kalenteriimme tällä lomakkeella!