Oletko järjestämässä tapahtumaa Kemissä? Ilmoita se kalenteriimme tällä lomakkeella! Täytä tapahtumaasi liittyvät kentät ja paina lopuksi Lisää tapahtuma -painiketta, jolloin se välittyy asiakaspalvelun tallennettavaksi. Tapahtuman peruuntuessa ota yhteys asiakaspalveluun: asiakaspalvelu@kemi.fi tai p. 040 680 3120.

Kemi 150
Vuosi 2019 on Kemin kaupungin juhlavuosi. Kaikille avoimien, ilmaisten tapahtumien yhteydessä valitse kategoriaksi Kemi 150 vuotta, jolloin tapahtuma tulee näkymään myös kaupungin Kemi 150 -sivulla. Voit valita useita kategorioita.

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Perinnereseptipuu – Tuo reseptisi näytille Kemin kulttuurikeskukseen!

27.2.2018 klo 09:00 - 19:00

|Toistuva Tapahtuma (Katso kaikki)

An event every week that begins at 9:00am on maanantai, tiistai, keskiviikko ja torstai, repeating until 11.3.2018

An event every week that begins at 10:00 on perjantai, repeating until 11.3.2018

An event every week that begins at 10:00 on sunnuntai ja lauantai, repeating until 11.3.2018

Kemin kulttuurikeskuksen ja kirjaston reseptipuu Perinneviikolla 2018

Kirjasto kutsuu asiakkaitaan tuomaan tai lähettämään perinnereseptejä kirjastolle, mitkä kiinnitetään näytille kulttuurikeskuksen suureen Perinnereseptipuuhun! Tule katsomaan, mitä reseptejä suositellaan ja tuo oma vinkkisi näytille.

Reseptejä voi käydä itse kiinnittämässä puuhun, lähettää postitse kirjastolle Marina Takalon katu 3, 94100 Kemi tai lähettää osoitteeseen venla.kakko@kemi.fi.

Tervetuloa osallistumaan Kemin kulttuurikeskuksen Perinneviikkoon, mitä juhlitaan suomalaisen kulttuurin päivän kunniaksi.

 

Perinneviikolla tapahtuu 27.2.-3.3.

Kemin taidemuseo ja historiallinen museo tuottavat Kulttuurikeskuksen aulaan Tuttu vai tuntematon? -näyttelyn. Siellä voit tunnistaa vanhoja esineitä ja miettiä tiedätkö esineiden käyttötarkoituksen. Vastaamalla pieneen kyselyyn, osallistut arvontaan!

Kirjaston järjestämässä avoimessa kirjallisuuspiirissä puhutaan tiistaina klo 17.30 suomalaisista perinteistä ja juhlista. Tilaisuutta emännöi kirjastonhoitaja Leena Pitkänen ja tilaisuuden alustaa Sisko Korrensalo.

Kalevalan päivänä keskiviikkona kuullaan klo 12.30 Kantelemusiikkia sekä Kalevalaa Kemin kaupunginteatterin näyttelijöiden lukemana kaupunginkirjaston Stagella. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kulttuurikeskuksen aulassa klo 12-15 voit myös eläytyä perinneasussa menneille vuosikymmenille, kun kaupunginteatterin Pop up -puvusto sonnustaa sinut perinneasuun. Täällä on hyvä mahdollisuus ottaa hauskoja selfietä.

#ThrowbackThursday:tä vietetään lasten kanssa klo 12 alkaen Historiallisessa museossa avoimessa Entten Tentten -perinneleikkitapahtumassa. Siellä lapsia leikitetään ja heille opetetaan vanhoja perinneleikkejä. Ehkä mukana on jokin tuttukin leikki, tule yllättymään! Klo 13 uppoudutaan vanhojen valokuvien kertomaan pienessä auditoriossa, kun Timo Hietala näyttää vanhoja valokuvia Historiallisen museon valokuva-arkistosta. Tilaisuuden avaa tarina perinnekirjallisuudestamme Marjo Enqvistin lukemana.

Lauantaina esittelee ja myy koruntekijä Erkki Puotiniemi hopealusikkakoruja ja Mirja Vilmi nukkekotiesineitä ja koruja kulttuurikeskuksen aulassa Tuttu vai tuntematon? -näyttelyn yhteydessä. Kirjaston lasten- ja nuortenosastolla luetaan Satutuokiossa klo 11 ja klo 13 perinnesatuja lapsille. Samalla reissulla kannattaa piipahtaa reseptipuun sekä perinnekirjallisuuden vinkkipöydän luona, käydä talon museoissa ja/tai perehtyä teatterissa Kylmä murha -mysteeriin klo 14 alkaen.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
27.2.2018
Aika:
09:00 - 19:00

Tapahtumapaikka

Kemi
Kemi,

Oletko järjestämässä tapahtumaa Kemissä? Ilmoita se kalenteriimme tällä lomakkeella!