Oletko järjestämässä tapahtumaa Kemissä? Ilmoita se kalenteriimme tällä lomakkeella! Täytä tapahtumaasi liittyvät kentät ja paina lopuksi Lisää tapahtuma -painiketta, jolloin se välittyy asiakaspalvelun tallennettavaksi. Tapahtuman peruuntuessa ota yhteys asiakaspalveluun: asiakaspalvelu@kemi.fi tai p. 040 680 3120.

Kemi 150
Vuosi 2019 on Kemin kaupungin juhlavuosi. Kaikille avoimien, ilmaisten tapahtumien yhteydessä valitse kategoriaksi Kemi 150 vuotta, jolloin tapahtuma tulee näkymään myös kaupungin Kemi 150 -sivulla. Voit valita useita kategorioita.

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

RAJAMAILLA – Taina Kontio, Satu Miettinen, Mari Mäkiranta, Melanie Sarantou

tammikuu 26 klo 10:00 - 15:00

|Toistuva Tapahtuma (Katso kaikki)

An event every week that begins at 10:00am on sunnuntai ja lauantai, repeating until 8.3.2020

An event every week that begins at 11:00 on tiistai, keskiviikko, torstai ja perjantai, repeating until 8.3.2020

Vapaa

Rajamailla-näyttely työryhmä koostuu neljän taiteilijan teoksista, joita yhdistää sukupuolen, ruumiillisuuden ja luontosuhteen tematiikka sekä erilaiset rajatilat ja marginaalit. Työryhmän jäseniä ovat kuva- ja mediataiteilija Taina Kontio, tekstiili- ja valokuvataiteilija Satu Miettinen, muotitaiteilija Melanie Sarantou ja valokuvataiteilija Mari Mäkiranta. Työryhmä toimii taiteen ja tutkimuksen rajapinnoilla ja liikkuu myös tutkijan rooleissa eri tutkimushankkeissa.

Rajamailla-näyttely koostuu video-, valokuva- ja muotitaiteesta. Teoskokonaisuudet käsittelevät muuttuvia identiteettejä, ihmisen ja luonnon suhdetta sekä tiloihin liittyvää turvaa ja turvattomuutta. Teokset rakentuvat muun muassa trans- ja muunsukupuolisiksi itsensä identifioivien pohjoissuomalaisten nuorten muotokuvista, kestävästä muotitaiteesta, ihmisen ja luonnon välistä suhdetta ja rajamaita pohtivista valokuvataiteellisista omakuvista ja videoinstallaatioista.

Ryhmän ensimmäinen näyttely käynnistyi Port Pirien Regional Galleryssä 21.-12.2019- 26.1.2020. Port Pirien Regional Gallery on juuri saanut korkeimman australialaisen galleria-luokituksen. Kemin taidemuseossa esillä oleva näyttely on taitelijaryhmän toinen näyttely ja se on esillä 18.1.-8.3.2020.

Linkki työryhmän blogiin: https://poeticperipheries.blog

 

Taiteilijaesittelyt:

Taina Kontio on erittäin ansioitunut videotaiteilija ja voittanut teoksillaan useita kansainvälisiä palkintoja. Hän on ollut mukana laajasti erilaisissa kansainvälisissä taiteellisissa tuotannoissa ja yhteistyöprojekteissa. Hän toimii myös audiovisuaalisen median ja palvelumuotoilun opettajana. Satu Miettinen on toiminut paljon erilaisissa osallistavan taiteen produktioissa. Hänen näyttelytuotantonsa koostuu sekä tekstiili-installaatioista että valokuvista. Satu Miettinen toimii myös Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan dekaanina ja palvelumuotoilun professorina. Melanie Sarantou on namibialais-australialainen muotitaiteilija, jonka kokoelmia on esitetty laajasti kansainvälisillä foorumeilla. Hänen tuotannossaan korostuvat myös osallistavan taiteen menetelmät. Hän toimii myös yliopiston tutkijana. Mari Mäkiranta on kansainvälinen valokuvaaja ja kuraattori, jonka teoksissa korostuu ekofeministinen ajattelu. Hän toimii myös yliopiston lehtorina ja on visuaalisen kulttuurin tutkimuksen dosentti.

Linkki Tainan portfolioon ja cv: https://tainakontio.com
Puhelin: 045 897 8963 Sähköposti: kontiotaina@gmail.com

Linkki Satun portfolioon ja cv: https://satumiettinen.blog
Puhelin: 040 4844 367 Sähköposti: satu.miettinen@ulapland.fi

Linkki Melanien portfolioon ja cv: https://cargocollective.com/melaniesarantou
Puhelin: 040 4844 477 Sähköposti: melanie.saratou@ulapland.fi

Linkki Marin portfolioon ja cv: https://marimakiranta.net
Puhelin: 0400 840 579 Sähköposti: mari.makiranta@ulapland.fi

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
tammikuu 26
Aika:
10:00 - 15:00
Hinta:
Vapaa
Tapahtumaluokat:
, , ,
Kotisivu:
http://merilapinmuseot.fi/museot/kemin-taidemuseo-aluetaidemuseo

Tapahtumapaikka

Kemin taidemuseo
Kemi,

Oletko järjestämässä tapahtumaa Kemissä? Ilmoita se kalenteriimme tällä lomakkeella!