Oletko järjestämässä tapahtumaa Kemissä? Ilmoita se kalenteriimme tällä lomakkeella! Täytä tapahtumaasi liittyvät kentät ja paina lopuksi Lisää tapahtuma -painiketta, jolloin se välittyy asiakaspalvelun tallennettavaksi. Tapahtuman peruuntuessa ota yhteys asiakaspalveluun: asiakaspalvelu@kemi.fi tai p. 040 680 3120.

Kemi 150
Vuosi 2019 on Kemin kaupungin juhlavuosi. Kaikille avoimien, ilmaisten tapahtumien yhteydessä valitse kategoriaksi Kemi 150 vuotta, jolloin tapahtuma tulee näkymään myös kaupungin Kemi 150 -sivulla. Voit valita useita kategorioita.

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Savotan Sävel konsertti

5.9.2019 klo 19:00 - 21:00

20€

 

Savotan Sävel -konsertti Hotelli Joentalo Joensalissa

Ikivihreät sävelet kajahtavat Hetelli Joentalon Joensalissa Kivirannantie 13-15 Torniolla torstaina 05.09.2019 klo 19-21.00. Konsertin tahdittaa harmonikkamestari Jukka Lampelan Kämppäorkesteri.

Savotan Sävel -konsertti on kunnianosoitus suomalaiselle metsätyölle ja -teollisuudelle, taloutemme tukijaloille. Metsä- ja uittotyö ovat jättäneet syvät ja ikuiset jäljet suomalaiseen elämänmenoon. Ne ovat jättäneet jälkensä paitsi fyysisinä suorituksina ja toimeentulon antajina, niin myös henkisellä ja taiteellisella puolella. Puhutaan erityisestä jätkäkulttuurista ja siihen liittyen omaleimaisesta ja tunnelmoivasta musiikista.

Tuttuja ovat sellaiset ikivihreät hitit kuin: Jätkän humppa, Lapin jenkka, Rakovalkealla, Jätkän lauantai, Rovaniemen markkinoilla, Iltalaulu tukkikämpällä, Vanhan myllyn tarina, On lautalla pienoinen kahvila, Kaksi vanhaa tukkijätkää, Kulkuri ja joutsen… kaikilla noilla on yhteisenä tekijänä metsä, uitto, kaipuu luontoon ja elämisen autuaallinen vapaus, kun Tili tuli lauantaina.

Lappi kiehtoo

lauluntekijöitä

Erikoista on, että vanhempien savottalaulujen tekijöinä on henkilöitä, joille itselleen metsä- ja uittotyö tai savottaelämä on varsin kaukaista, tai he eivät ainakaan ole niitä omakohtaisesti kokeneet: Toivo Kärki, Reino Helismaa, Usko Kemppi, Kauko Käyhkö, Tapio Rautavaara… Laulut ovat syntyneet paljolti kirjoituspöytien ääressä. Lappi on antanut sytön ja aiheen monelle laululle.

Savotan Sävel -konsertti on melkoinen elämyspala. Paitsi, että Lustossa kuullaan harmonikkataiteilija Jukka Lampelan virtuoosimaisia sävelkulkuja, niin estradilla on myös muita taitajia: Sellaisia ovat tunnelmalaulujen erikoistulkitsija Risto Nyqvist, rumpali-taustalaulaja Markku Laamanen ja bassokitaristi sekä laulaja Heikki Keskitalo. Noin kaksi tuntia kestävän Savotan Sävel -konsertin juontaa Jorma Korhonen.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
5.9.2019
Aika:
19:00 - 21:00
Hinta:
20€
Tapahtumaluokka:

Tapahtumapaikka

Joentalo
Kivirannantie 13-15
Tornio, Meri-Lappi 95410 Suomi
+ Google Map
Puhelin:
040 536 4423
Kotisivu:
http://www.ppopisto.fi/

Oletko järjestämässä tapahtumaa Kemissä? Ilmoita se kalenteriimme tällä lomakkeella!