Oletko järjestämässä tapahtumaa Kemissä? Ilmoita se kalenteriimme tällä lomakkeella! Täytä tapahtumaasi liittyvät kentät ja paina lopuksi Lisää tapahtuma -painiketta, jolloin se välittyy asiakaspalvelun tallennettavaksi. Tapahtuman peruuntuessa ota yhteys asiakaspalveluun: asiakaspalvelu@kemi.fi tai p. 040 680 3120.

Kemi 150
Vuosi 2019 on Kemin kaupungin juhlavuosi. Kaikille avoimien, ilmaisten tapahtumien yhteydessä valitse kategoriaksi Kemi 150 vuotta, jolloin tapahtuma tulee näkymään myös kaupungin Kemi 150 -sivulla. Voit valita useita kategorioita.

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

SUO, KUOKKA & TAIDE. Taiteilijavetoinen projekti Kemin taidemuseossa 14.9.-29.10.

14.9.2017 klo 11:00 - 17:00

|Toistuva Tapahtuma (Katso kaikki)

An event every week that begins at 11:00am on tiistai, keskiviikko ja torstai, repeating until 29.10.2017

An event every week that begins at 11:00 on sunnuntai ja lauantai, repeating until 29.10.2017

An event every week that begins at 11:00 on perjantai, repeating until 29.10.2017

SUO, KUOKKA & TAIDE on taiteilijavetoinen -projekti, jonka tavoitteena on laajentaa taidenäyttelyn käsitettä. Projekti sisältää taiteilijavetoisen näyttelyn ja näyttelyn käsitettä laajentavaa toimintaa, jossa taiteilijalla on aktiivinen rooli. Projekti on nimeltään SUO, KUOKKA & TAIDE. Taideprojektin ideoijana, organisoijana ja suunnittelijana ovat taidemaalari/valokuvaaja Pirjo Nykänen ja kuvataiteilija Marjo Hyttinen. Projektin yhteistyökumppanina on Kemin taidemuseo, joka tarjoaa tilat projektin toteutukseen.

Näyttelyssä ovat mukana myös taidemaalari Helena Junttila/Aska, kuvataiteilija Mari Oikarinen/Rovaniemi, kuvataiteilija Helena Kaikkonen/Oulu, lavastaja Kalle Nurminen/Oulu, monitaiteilija Harri Markoff/Kaamanen-Kiberg, kuvanveistäjä Essi Korva/Pello, kuvanveistäjä Sauli Miettunen/Pello, tanssitaiteilija Titta Court/Tornio, taidemaalari Sanna Haimila/Tornio ja kuvataiteilija/tutkija Jyrki Siukonen.

SUO, KUOKKA & TAIDE nimi lähtee liikkeelle taiteilijan tehtävästä, taiteesta työnä ja se toimii viittauksena suomalaiseen periksi antamattomuuteen ja määrätietoiseen työskentelyyn. Hyvä työ kantaa ja jossain kohtaa työ palkitsee tekijänsä. Tämä ajatus on syvällä meissä pohjoisen ulottuvuuden asukkaissa. Jokaisella taideprojektin taiteilijalla on vahva suhde tekemisen olosuhteisiin, paikkaan ja sen henkeen. Projekti esittelee taitelijan työn monipuolisuutta ja kutsutut taiteilijat ilmaisevat osallisuuttaan omaäänisesti omista lähtökohdistaan.

SUO, KUOKKA & TAIDE näyttely ja toiminta toteutuvat syys – lokakuussa Kemin taidemuseossa. Näyttelyaika on 14.9.- 29.10.  Projekti on taitelijavetoinen ja näyttelytapahtumaan sijoittuu toimintaa, jossa taiteilija toteuttaa omalla persoonallisella tavalla aktiivisuuttaan tapahtuman toimijana. Projektin teemana ovat yhteisön vahvistaminen, vuorovaikutteisuus, taidekulttuuri yhteisön voimavarana ja keskustelun herättäjänä. Projekti heittää osallistumisen haasteita niin taitelijalle, taideyleisölle kuin taidemuseolle. Projektin tavoitteena on luoda yhteyksiä kuvataiteen ja taiteen toimijoiden väliseen vuorovaikutukseen.

Näyttely on Kemin taidemuseon 70-vuotisjuhlanäyttely.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
14.9.2017
Aika:
11:00 - 17:00
Tapahtumaluokat:
,

Tapahtumapaikka

Kemin taidemuseo
Marina Takalon katu 3
Kemi ,

Järjestäjä

Kemin kulttuuritoimi

Oletko järjestämässä tapahtumaa Kemissä? Ilmoita se kalenteriimme tällä lomakkeella!