Oletko järjestämässä tapahtumaa Kemissä? Ilmoita se kalenteriimme tällä lomakkeella! Täytä tapahtumaasi liittyvät kentät ja paina lopuksi Lisää tapahtuma -painiketta, jolloin se välittyy asiakaspalvelun tallennettavaksi. Tapahtuman peruuntuessa ota yhteys asiakaspalveluun: asiakaspalvelu@kemi.fi tai p. 040 680 3120.

Kemi 150
Vuosi 2019 on Kemin kaupungin juhlavuosi. Kaikille avoimien, ilmaisten tapahtumien yhteydessä valitse kategoriaksi Kemi 150 vuotta, jolloin tapahtuma tulee näkymään myös kaupungin Kemi 150 -sivulla. Voit valita useita kategorioita.

Ladataan Tapahtumat

« All Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Teema ja muunnelmia – romantiikan urkumusiikkia

syyskuu 22 klo 14:00 - 15:30

Musiikin tohtori Jan Lehtola konsertoi Kemin kirkossa sunnuntaina 22.9.2019 klo 14.00. Lehtola esittää konsertissaan romantiikan ajan teoksia säveltäjäniminä Otto Olsson, Sulo Salonen Arthur Bird ja Oskar Merikanto. Konsertissa kuullaan vasta viime joulukuussa löytynyt ja Lehtolan huhtikuussa kantaesittämä Oskar Merikannon ennen tuntematon teos Kromaattinen fantasia.

Jan Lehtola on tunnetuimpia kansainvälisiä urkutaiteilijoitamme massamme. Hän opettaa päätyökseen Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa Kuopiossa urkujensoittoa. Tämän lisäksi hän konsertoi laajalti ja kirjoittaa. Viime marraskuussa hän debytoi BBC Philharmonic -orkesterin solistina soittaen Kaija Saariahon Maan varjot uruille ja orkesterille. Kuluvan kauden aikana Lehtola konsertoi Saksassa, Luxemburgissa ja Italiassa.

Jan Lehtolan discografia sisältää lähes 50 äänitettä. Äänitteiden lisäksi Lehtola on julkaissut tutkimuksia; hän on toimittanut Oskar Merikannon kirjeet ulkomailta vaimolle Liisalle. Jan Lehtola on kysytty asiantuntija urkuhankkeissa. Hän on tälläkin hetkellä mukana usean historiallisen soittimen restaurointiprojektissa sekä Helsingin Musiikkitalon konserttisalin urkutyöryhmässä, jonka tehtävänä on suunnitella salin uudet urut.

Lehtola tuo mukanaan levyjään ja kirjojaan, joita voi hankkia edulliseen hintaan konsertin yhteydessä.

Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelmamaksu 10€. Ohjelmatulot Kemin kirkon urkujen peruskorjaukseen.

Tarkemmat tiedot

Päivämäärä:
syyskuu 22
Aika:
14:00 - 15:30
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
Kotisivu:
https://www.facebook.com/events/1322145577934577/

Tapahtumapaikka

Kemin kirkko
Kirkkopuistokatu 9
Kemi, 94100
+ Google Map

Järjestäjä

Kemin seurakunnan musiikkityö
Puhelin:
0400896107
Sähköposti:
aki.tyni@evl.fi
Kotisivu:
https://www.facebook.com/keminseurakunnanmusiikkityo/

Oletko järjestämässä tapahtumaa Kemissä? Ilmoita se kalenteriimme tällä lomakkeella!