Tukipalvelu edistää vanhusten, vammaisten ja sairaiden itsenäistä selviytymistä ja toimintakykyä sekä ennaltaehkäisee muiden sosiaalipalvelujen tarvetta.

Perusteet

Saunapalvelu on tarkoitettu vanhuksille, vammaisille ja sairaille, joilla on kotonaan puutteelliset sauna- ja pesutilat ja tarvetta pesuapuun.
Saunapalvelupäivä suunnitellaan, ja ajat sovitaan etukäteen.

Matkajärjestelyt

Saunapalveluun voi tulla omalla kyydillä tai käyttää palveluliikennettä. Palveluliikenteessä  peritään kuljetusmaksu, joka on linja-autotaksan mukainen. Palvelulinjan maksuvälineenä käyvät myös Matkahuollon sarjakortit. Pelkkä saunassa käynnin tarve ei riitä perusteluksi palvelun myöntämiselle.

Maksut

Pesuapu saunapalvelussa maksaa 11 euroa kerta. Maksu sisältää saunan, avustamisen pesussa ja pukemisessa sekä kahvin ja pullan.
Jos kahvin ja pullan sijaan valitaan lounas, hinta on 15 euroa kerta.
Matkan asiakas maksaa itse, vaikka kuljetukset järjestää kotihoito. Matkan voi maksaa rahalla tai Matkahuollon sarjakortilla.

Vaihtoehtona palveluseteli pesuapuun

Mikäli henkilö täyttää säännöllisen kotihoidon asiakkuuskriteerit,
on pesuapu mahdollista järjestään säännöllisenä kotipalveluna, esimerkiksi palvelustelillä. Tällöin palvelu voidaan myöntää asiakkaan kotona tapahtuvaan avustamiseen pesutilanteessa.