Sosiaalinen luotto on tarkoitettu kemiläisille pienituloisille ja vähävaraisille henkilöille, joilla ei eri syistä ole mahdollisuutta saada kohtuuehtoista luottoa. Syitä voivat olla esimerkiksi vakuuksien puuttuminen tai maksuhäiriömerkintä.

Luottoa voidaan myöntää kodin hankintoihin, takuuvuokriin, työn edellyttämän auton ostoon, vuokra- ja osamaksurästeihin tai muihin hakijan itsenäiseen selviytymiseen liittyviin menoihin. Mikäli et ole vielä sosiaalisen luototuksen asiakas, ota yhteyttä palveluohjaukseen.

Sosiaalinen luotto on 1.1.2016 alkaen koroton eikä siitä peritä toimitusmaksua tai järjestelypalkkiota. Sosiaalista luottoa voi saada enimmillään 5000 euroa.

Luoton takaisinmaksuehdot sovitaan luotonsaajan kanssa tämän todellisen maksukyvyn mukaan. Luoton takaisinmaksuaika on enimmillään viisi vuotta. Luotosta tehdään velkakirja, jossa sovitaan takaisinmaksuehdot.

Takaisinmaksuaikana sosiaalisen luoton saaja voi hakea muutosta ehtoihin, jos hänen taloudellisessa tilanteessaan tapahtuu muutoksia. Luoton takaisinmaksun hoitamatta jättäminen ilman syytä johtaa aina perintään.

Sosiaalisen luototuksen toimintaohje ja myöntämisperusteet 2016