Mielenterveys- ja päihdepalvelut hoitaa Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri lukuun ottamatta kuntoutusyksikkö Risteystä ja avokuntoutusta. Päivystävä sairaanhoitaja on tavoitettavissa vuorokauden ympäri joka päivä.

Mielenterveys- ja päihdepalveluihin sisältyvät

  • aikuisten, nuorten ja lasten psykiatria / Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri
  • mielenterveyskuntoutujien yksikkö Risteys / Kemin kaupunki
  • avokuntoutus / Kemin kaupunki
  • riippuvuuksien poliklinikka (A-klinikka) / Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri

Kemin psykiatrian poliklinikka vastaa monipuolisesti ja joustavasti psykiatrisen erikoissairaanhoidon ja kuntoutuksen tarpeeseen. Poliklinikalle voi tulla ilman lähetettä tai päivystyksen, työterveyshuollon tai terveyskeskuksen kautta. Soittamalla ensin voit varmistaa palvelun saatavuuden. Poliklinikan palveluohjaus toimii kello 8-13.30 ja kiireellisissä asioissa numero vastaa muulloinkin.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin psykiatrialla ja riippuvuuksien hoidossa on käytössä sähköinen yhteydenottopyyntö-lomake, jonka avulla palveluihin voi ottaa yhteyttä milloin tahansa, vuorokauden ajasta riippumatta. Yhteydenottopyyntöä voi käyttää kuka tahansa, joka on huolestunut mielenterveydestään tai esimerkiksi päihteidenkäytöstään. Työntekijä soittaa pyynnön jättäjälle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Lisätietoa Virtu-palvelusta osoitteessa https://virtu.fi/lpshp-yhteydenotto-psykiatrian-ja-riippuvuuspalveluihin sekä LPSHP:n verkkosivuilla https://www.lpshp.fi/fi/potilaille-ja-laheisille/psykiatria-ja-riippuvuuksien-hoito/sahkoinen-yhteydenottopyynto.html

Tarkempaa tietoa psykiatrian poliklinikan palveluista löydät poliklinikan omilta nettisivuilta.


Mielenterveyskuntoutujien Risteys

Risteys on Kivikolla sijaitseva viiden rivitalon yhteisö. Asuinpaikkoja on yhteensä 20, joista 12 on yksiöitä ja 4 on toveriasuntoa. Perustehtävänä meillä on kuntouttaa ja tukea mielenterveyskuntoutujaa itsenäisempään elämään. Kuntoutus on määräaikaista ja pohjautuu asiakkaan kanssa yhdessä tehtyyn kuntoutussuunnitelmaan.

Lisäksi tarjoamme kuntoutusjaksoja. Kuntoutusjakson pituus mietitään yhdessä asiakkaan ja hoitavan tiimin kanssa. Jaksolle tehdään yhdessä kuntoutujan kanssa kuntoutussuunnitelma.

Risteyksessä toimii myös ravitsemus- ja sosiaalinen kuntoutus syömishäiriötä sairastavalle nuorelle. Kuntoutus suunnitellaan nuoren ja hoitavan tiimin kanssa yksilöllisesti.