Tapahtuman tiedot


Tapahtuman alkamispäivä

20.09.2020,  kello 12:00

Tapahtuman loppumispäivä

20.09.2020,  kello 15:00

Paikka

Marttalan työläiskotimuseo, Marttalan museoalue
Marttalankatu 6, Leinosenpolu
94200 Kemi

Tapahtumaluokat

Luennot ja esittelyt, Muut tapahtumat, Näyttelyt

Avoimet ovet Marttalan työläiskotimuseossa

Sunnuntaina 20. syyskuuta Kemin historiallinen museo tarjoaa mahdollisuuden perehtyä vuosikymmenten takaiseen kemiläiseen työväen asumiskulttuuriin Marttalan työläiskotimuseossa. Museon ovet avataan kello 12, ja kolmen tunnin ajan vierailla on mahdollisuus tutustua oppaiden  johdolla kolmeen museoituun työläiskotiin. Sahatyöläisen asunnon sisustus ajoittuu 1910-luvulle ja tehdastyöläisen ja ammattityömiehen asunnot 1930-luvulle. 

Leinosenpolun varrella Marttalassa sijaitsevaan työläiskotimuseoon kuuluu kaksi hirsistä Kemi Oy:n rakennuttamaa vuonna 1929 valmistunutta työväestön asuintaloa. Nämä talot ovat viimeiset Marttalan noin neljänkymmentä taloa käsittäneestä työväen asuinalueesta.   

Museoihin on vapaa pääsy ja myös opastus on maksuton. Korona-viruksen leviämisen ehkäisemiseksi määrättyjen turvavälien pitämiseksi saatamme joutua rajoittamaan yhdellä kertaa sisään päästettävien henkilöiden määrää. Varaudu siis pieneen jonottamiseen kohteessa. Toivomme myös vieraiden noudattavan hyvää käsi-, aivastus- ja yskimishygieniaa.