Lempi-keräilykolikon esittely

Jalokiviä ja sarjakuvia – The Arctic Gems and Comics


Jalokivigalleria ja Sarjakuvanäyttely ovat avoinna maanantaista perjantaihin kello 10–16.

Noudatamme koko korona-ajan tehostettua hygieniaa ja sosiaalisen etäisyyden ohjeistuksia sekä myös voimassa olevia kokoontumisrajoituksia ja karanteenisuosituksia.

Jalokivigalleria esittelee ainutlaatuisen kokoelman raaka- ja korukiviä eri puolilta maailmaa. Näyttelyn ensimmäisessä kerroksessa on esillä yli 3 000 erilaista kiveä eri puolilta maailmaa, yli 60 eri maasta. Jalokivinäyttelyn toisessa kerroksessa on esillä jäljennöksiä maailman tunnetuimmista timanteista ja kruununjalokivistä, kuten Britannian Imperial State Crown, Norjan kuninkaan ja kuningattaren valtakunnanomenat, Venäjän keisarillinen valtikka 1770-luvulta ja Ranskan kuningattaren Marie Antoinetten kaulakoru 1700-luvun lopulta. Näyttelyn itseoikeutettu tähti on aito Suomen kuninkaan kruunu!

Uudistunut Kemin sarjakuvanäyttely keskittyy entistä enemmän suomalaiseen sarjakuvaan. Kemin Jalokivigallerian kanssa saman katon alle muuttanut näyttely esittelee yli 30 sarjakuvataiteilijan kädentöitä muun muassa originaalien, figuurien ja videoiden muodossa. Kemin sarjakuvakeskuksella on myös pohjoismaiden mittakaavassakin suuri, tuhansien albumien sarjakuvakokoelma, joka on nyt ensimmäistä kertaa kaikkien nähtävillä ja luettavana – osana uutta näyttelyä.

Lempi-kolikko

Kolikko on näyttelyiden ikioma rahayksikkö, sen arvo on yksi Lempi ja niitä on rajoitettu erä. Keräilyharvinaisuutena Lempi-kolikon arvo tänä vuonna on siis yksi Lempi, ensi vuonna kaksi Lempiä jne. Ihan uusi rahayksikkö, Lempi-kolikko ideoitiin ja kehitettiin kunnioittamaan Kemin sarjakuvakeskuksen ja jalokivigallerian historiaa ja esilletuontia. Kolikon kehittäjät haluavat omalta osaltaan olla edistämässä kemiläisille tärkeiden instituutioiden kuten Lempi-maskotin uudelleenheräämistä erilaisin tavoin. Lempi-kolikon lisäksi Lempi seikkailee näyttelyissä lasten Touhutuntien vetäjänä ja tarvittaessa vaikka edustustehtävissä.

Lempi-kolikko vain 6 eurolla (normaali hinta 9,90 euroa) ostaessasi sisäänpääsylipun näyttelyihin. Huom! Kolikoita rajoitettu määrä!

Noudatamme korona-ajan tehostettua hygieniaa ja sosiaalisen etäisyyden ohjeistuksia sekä myös voimassa olevia kokoontumisrajoituksia ja karanteenisuosituksia.

Lisätietoja voi kysyä puhelimitse +358 50 386 8563 tai sähköpostitse info@sealapland.com.

Tapahtumasta lisää :

https://www.sealapland.com/kemin-jalokivigalleria-ja-sarja/

Tapahtuman tiedot


Tapahtuman alkamispäivä

24.05.2021,  kello 00:00

Tapahtuman loppumispäivä

31.05.2021,  kello 00:00

Paikka

Kemin Jalokivigalleria ja Sarjakuvakeskus
Rantabulevardi 2
94100 Kemi

Tapahtumaluokat

Näyttelyt